19 / 04 / 2024

depozito ödemesi

depozito ödemesi

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

Emlak vergisi ödemesi bitti mi?

2017 yılı vergi takvimine göre emlak vergisinde ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödemesi bitti mi?

Rönesans Gayrimenkul 3.5 milyon TL'lik kupon ödemesi yaptı!

Rönesans Gayrimenkul'ün ihraç ettiği TRSRSGY21818 ISIN kodlu 100 milyon TL nominal değerli tahvilin 3 milyon 540 bin TL tutarındaki ödemesi yapıldı.

Rönesans Holding 4,1 milyar TL'lik faiz ödemesi yaptı!

Rönesans Holding, tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Rönesans Holding 4,1 milyar TL'lik faiz ödemesi yaptığını açıkladı. 

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

Kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi kiralamalarda kiracı, eve taşınırken ilk kirayı ve depozitoyu peşin ödüyor. Peki, kiracı depozito hesabı nasıl yapılır?

YDA İnşaat 5. kupon ödemesi faiz bildirisini yayınladı!

YDA İnşaat tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre YDA İnşaat 5. kupon ödemesi faiz bildirisini yayınladı.

YDA İnşaat 5. kupon ödemesi bildirisini yayınladı!

YDA İnşaat tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre YDA İnşaat 5. kupon ödemesi bildirisini yayınladı.

Timur Gayrimenkul'ün 8. kupon ödemesi yapıldı!

Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım 8. kupon ödeme dönemine ilişkin faiz ödemesi bugün yapıldı.

Akfen Holding 5.8 milyar TL'lik faiz ödemesi yaptı!

Akfen Holding 1. kupon ödeme dönemine ilişkin 5 milyar 832 milyon 464,37 TL'lik faiz ödemesi bugün yapıldı.

Rönesans Gayrimenkul 3.4 milyon TL'lik kupon ödemesi yaptı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından ihraç edilen 100 milyon TL nominal değerli tahvilin 3 milyon 460 bin TL tutarındaki 9.kupon ödemesi yapıldı.

Ata GYO'nun 25 milyonluk tahvilinin 2. kupon ödemesi yapıldı!

Ata GYO tarafından ihracı gerçekleştirilen 25 milyon TL nominal değerli TRFATAYE1715 ISIN kodlu tahvilinin 2. kupon ödemesi yapıldı.

2017 emlak vergisi ödemesi ne zamana kadar?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince senede iki eşit taksit halinde belli aylarda ödeniyor. Peki, 2017 emlak vergisi ödemesi ne zamana kadar devam ediyor?

depozito ödemesi Haberi

depozito ödemesi

Ev sahibi ile kiracı ilişkisini içeren konular Borçlar Kanunu ile düzenliyor. Yasa kira artışından, evin hangi şartlarda tahliye edileceğine kadar birçok karar yer alıyor. Ancak ev kiralanırken depozito ödemesi  konusu bilinmiyor. Yasaya göre; depozito artık 3 aylık kira bedelini aşamıyor. Örneğin; 1500 liraya kiralanan daire için mülk sahibi en çok 4500 lira talep edebilir. Yasaya göre, depozito artık 3 aylık kira bedeli aşamayacak. Örneğin; 1500 liraya kiralanan daire için ev sahibi en çok 4500 lira talep edebilecek.


Temmuz 2012’deki yasal düzenlemeyle depozito garanti altına alındı. Evi kiralayanlar parayı daire sahibine elden elden teslim etmeyecek. Depozito,, kiracı, kiraya verenin onayı olmadan çekilmeyecek şekilde vadeli mevduat hesabına yatırılacak. Kira süresince elde edilecek faiz geliri depozitoya eklenecek. Banka, sözleşme bittikten sonra, iki tarafın...