19 / 04 / 2024

Deprem Master Planı nedir

Deprem Master Planı nedir

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Ankara'ya deprem master planı gerekli!

ANKARALI sektör temsilcileri, yeni nesil projelerde çok daha dayanıklı ve sağlam binalar üzerinde çalışmalar yaptıklarını ancak kentteki genel bir çalışma için 'master plan'ın gerekli olduğunu belirtiyor.

Berna Asker: Deprem master planı hazırlanmalı!

Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği Başkanı Yüksek Mimar Berna Banu Başlamışlı Asker, depreme karşı ‘Deprem Master Planı’ hazırlanarak iki temel yolu takip etmek gerektiğini dile getirdi.

Cem Oğuz: Antalya’daki yapılar için Deprem Master Planı şart!

İMO Şube Başkanı Oğuz, son zamanlarda Akdeniz’de meydana gelen depremler nedeniyle Antalya’daki yapılar için Deprem Master Planı’nın bir an önce yapılmasının artık kaçınılmaz bir duruma geldiğini söyledi

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 

Depremzedeler hangi şartlarda konut sahibi olacak? İşte eylem planı

Hükümetin deprem sonrası planının detayları belli oldu. Şehirler taşınacak mı? Hükümetin planının detayları ortaya çıkmaya başladı?

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

Master plan nasıl hazırlanır?

Bir şehir için hazırlanan ve uygulanan master plan nedir? Master plan nasıl hazırlanır? İşte master plan örnekleri...

Bingöl için deprem master planı hazırlanmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, Bingöl’ün diri fay hatları üzerinde kurulu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, alınması gereken önlemlere ilişkin bir rapor hazırladı.

İzmir'in etrafındaki faylar her an 6-6.5 şiddetinin üzerinde deprem üretebilir!

Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak için çalışmalara başladı. Bornova Belediyesi, imar planlarını ilçe genelini kapsayacak çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre yapmayı planlıyor. 

Gaziantep'te deprem master planı hayata geçiyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Deprem Master Planı Gaziantep modeliyle depremde meydana gelecek risklerin önüne geçecek.

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir'deki binaların yüzde 12’sinin ağır hasar alacağı açıklanmıştı!

17 Ağustos 1999 depreminden bir ay önce önde gelen deprem uzmanları İzmir’in “Deprem Master Planı”nı yapıldı, Türkiye’nin ilk deprem senaryo metni de hazırlandı. Binaların yüzde 12’sinin olası depremde ağır hasar alacağı uyarısı kağıt üzerinde kaldı.

Mustafa Balcı: Depremde temel sorun yapı stokunun depreme dayanıksız olmasıdır!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Deprem master planının yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini belirtti ve "Depremde en temel sorunun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklanıyor" dedi...

Deprem Master Planı nedir Haberi

Deprem Master Planı nedir

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, geçen sene dünyadaki ölümcül depremlerin üçünün Türkiye'de meydana geldiğini söyleyerek 'Deprem risklerinin azaltılması çalışmalarına daha çok odaklanılmalı. Ülke ve il düzeyinde hazırlanacak deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının hayata geçirilmesiyle, ülkemizi depreme çok daha dirençli hale getirebiliriz' dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dünya üzerinde yaşanan çok sayıdaki sarsıntının deprem istasyonlarınca kaydedilip arşivlendiğini belirten Özmen, bunlardan yararlanarak deprem istatistikleri oluşturulduğunu belirtti. 

Zaman ve mekana bağlı deprem istatistiklerinden yararlanarak, gelecekte yaşanacak depremlerin öngörülmeye çalışıldığını aktaran Özmen, yine bu verilerden yararlanarak deprem tehlike haritalarının hazırlandığını aktardı. 

Depremlerin yarattığı hasar verilerinden yararlanarak, deprem risk haritalarının da hazırlandığına işaret eden Özmen, şöyle devam etti:

"Depremlerin aletlerle (sismograf) kaydı 1900'lü yılların...