28 / 03 / 2024

dere yatağına bina yapma

dere yatağına bina yapma

Giresun'da selin etkili olduğu bölgede incelemeler yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Dere yataklarında yapı yapmaktan kaçınılması gerektiğine işaret etti.

Uzmanlar yine uyardı: Buralara bina yapılmamalı, kesinlikle uzak durulmalı!

Adana’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar gören binaların çoğunun dere yatağı ve tarım arazisinde olduğu belirtildi. İşte yapılan o açıklamalar...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Yarım inşaatlara OVP'den sigorta formülü: Riskli projelere sigorta yapılmayacak, ek teminat alınacak! 

Son zamanlarda inşaatların tamamlanamama sorunları büyümeye başladı. Vatandaşların mağdur olmaması adına bina tamamlama sigortalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

TOKİ Elazığ'da dere yatağına konut inşa etti iddiası!

TOKİ'nin Elazığ'da dere yatağına deprem konutu inşa ettiği iddia edildi. Elazığ İl Özel İdaresinde ismini vermek istemeyen bir yetkili konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağına konut yapılmamalı!

Çankaya Köşkü'nde ulusal kanalların ortak yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dere yatağına inşa edilen konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Dere yatağına imar izni verilmeli mi?

Son bir haftada özellikle Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerinin ardından yıkılan evler tartışma konusu oldu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar bu alanlara imar izni verilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

Tarım alanlarına bina yapılırsa depremde bina altında kalınır!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, İzmir'de özellikle son zamanlarda hayatın bir parçası haline gelen depremlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

dere yatağına bina yapma Haberi

dere yatağına bina yapma

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun'da selin etkili olduğu bölgede incelemeler yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Berki Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile selin etkili olduğu Dereli ilçesinde inceleme yaparak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini söyledi.

Bakan Pakdemirli, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi.

Devletin bütün kurumlarının ve iki bakanının burada olduğunu, gerekirse diğer bakanların da gelmek için hazırlık yaptığını dile getiren Pakdemirli, şunları söyledi:

"Birçok afetin içerisinde hep beraberdik, bir aradaydık. Ben de ilk defa böyle bir taşkın, böyle bir doğal afet görüyorum. Gerçekten şehrin tamamen silüeti değişmiş durumda. Şehrin seviyesi değişmiş durumda. 2 metre, 3 metre belki şu an toprağa basıyoruz. Dükkanların gerçekten bazılarının neredeyse tavanına kadar kumla dolmuş durumda. Öncelikle can kayıpları son derece...