19 / 04 / 2024

Derince Limanı ek yatırım

Derince Limanı ek yatırım

İhalesini Safi Holding'in kazandığı Derince Limanı, 350 milyon dolarlık ek yatırımla 3 kat büyütülecek. 4 yılda bitirilmesi planlanan limana ihale bedeli ile birlikte yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Rusya'dan ayçiçek yağı taşıyan gemiler geldi! Ayçiçek yağının litresi 20 lira 80 kuruşa düştü! İşte fiyat listesi!

Rusya’nın Yisk limanından hareket eden 5 bin 753 ton ayçiçek yağı yüklü gemi Türkiye'ye geldi. Yağların Türkiye sınırlarına ulaşmasıyla birlikte zincir marketler fiyatlarda güncelleme yaptı. İşte zincir marketlerin indirimli fiyat listesi!

Tonlarca ayçiçek yağı yüklü o gemi İstanbul’da!

Rusya’da bulunan Yeisk Limanı'ndan çıkan ve toplamda 6 bin 99 ton ayçiçek yağı taşıyan Lilac isimli yük gemisi İstanbul Boğazına ulaştı.

Tonlarca ayçiçek yağı geliyor! 4 gemi Rusya'dan yola çıktı

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 6 bin 099 ton ay çiçek yağı yüklü geminin Rusya'nın Yeisk Limanı'nda yola çıktığı bildirildi.

Başbakan Yıldırım: Filyos Limanı'nı 2019 Mayıs'ta açalım!

Filyos Limanı'nın temel atma törenine katılan Başbakan Yıldırım, "Sultan İkinci Abdülhamid'in hayali olan Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor" dedi. Yıldırım açılış tarihiyle ilgili de, "2020'yi bekleyemeyiz değil mi? 2019 Mayıs'ta açalım" dedi.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısına bekle

Safi Port’un yapacağı 400 metrekare dolgu alanı, rıhtım, dip taraması ve yeni otoyol bağlantısını içine alan ÇED toplantısı yapıldı. ÇED toplantısına beklenen ilgi olmadı.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Derince Limanı'nda son durum!

Kocaeli Derince Limanı’nda mahkeme kararı sonrası kısa bir süre dolgu işlemi durdurulmuştu. Limanda Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılması gerekirken deniz dolgusu yeniden yapılmaya başlandı.

Derince Limanı 350 milyon dolarlık dev yatırımla büyüyecek!

GİRESUN’dan 1960’larda İstanbul’a göç eden Safi ailesi, işletme hakkını geçen yıl aldığı Derince Limanı’nı da 350 milyon dolarlık dev yatırımla 4 ila 6 kat büyütecek.

Kocaeli Safiport Derince depreme dayanıklı olacak!

Safiport Derince için deprem hareketinin ve etkilerinin belirlendiği bir rapor hazırlandı. Rapor doğrultusunda Safiport Derince depreme dayanıklı bir liman olacak

Rafael Escutia, Safiport Derince'yi tasarlıyor!

Barselona Limanı’nın tasarımcısı Rafael Escutia Safiport Derince ekibine katıldı. Multimodal bir liman olan Barselona Limanı’nı dizayn eden Escutia son olarak Safiport Derince’nin tasarım ve planlamasını yapıyor.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Derince Limanı ek yatırım Haberi

Derince Limanı ek yatırım

TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve 543 milyon dolar özelleştirme bedeli karşılığında Safi Holding'e geçen Derince Limanı, Türkiye'nin sayılı limanları arasına girmeye hazırlanıyor. Safi Holding'e bağlı Safi Port, 450 bin metrekare olan kullanılabilir liman alanını deniz dolgusu ve ilave rıhtımlarla 3 kat büyüterek 1 milyon 200 bin metrekareye çıkarmak için çalışma başlattı. Proje için 350 milyon dolarlık ilave yatırım yapılacak. 


2016'DA BAŞLAYACAK 

Projenin dizayn ihalesini düzenlediklerini aktaran Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, "Uluslararası 14 firmanın katıldığı ihaleyi bir İngiliz firması kazandı. Şimdi master planı çalışmalarını yapıyor. Ayrıca dolgu ve rıhtım yatırımı için ÇED'e başvuruda bulunduk" dedi. Projeyi 4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini belirten Safi, "Mart 2016'da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla inşaat çalışmasını başlatacağız. İlk fazı 2017'de, ikincisin 2019'da bitireceğiz....