23 / 04 / 2024

Derince Belediye Meclisi Mart toplantısında Derince Limanı konuşuldu!

Derince Belediye Meclisi Mart toplantısında Derince Limanı konuşuldu!

Derince Belediye Meclisi'nde CHP grubu, Derince Limanı'na yapılacak olan dolgunun bölgedeki trafik ve ekolojik dengeyi etkileyip etkilemeyeceğini sordu. CHP grubu, gündeme ilave edilmesi maksadıyla limanla ilgili iki yazılı önerge verdi.



Derince Belediye Meclisi mart ayı toplantısı, önceki gün belediye meclis salonunda yapıldı. İki gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı kısa sürede sona erdi. CHP grubu, gündeme ilave edilmesi maksadıyla limanla ilgili iki yazılı önerge verdi. CHP'liler, Derince Limanı özelleştirilmesi ve sonrasındaki 1000 metreden fazla Doğu-Batı istikametinde ve Güneye doğru 1 80 metrelik bir alanın takriben 450000 metreküplük bir dolgu yapılması, bu işlem için ÇED Raporu gerekip gerekmediğini sordu. 


İŞLEM YAPILMADI

Ayrıca, CHP ilçe başkanı Nihat Değer, limana yapılacak dolgu sonrasında bölgede TIR trafiğinin dışında ekolojik dengenin bozulup bozulmayacağıyla ilgili de soru önergesi CHP'liler tarafından sunuldu. Toplantıda, Körfez'e yapılması planlanan çöp fabrikasıyla ilgili görüşler de paylaşıldı. CHP'li meclis üyeleri, parti olarak kamu yararına olan her yatırım arkasında olduklarını söyledi. Yelkent Zirve Evleri önündeki İmar planında otopark olan belediyeye ait olan parselin telle çevirerek site bahçesi olarak kullanılacağı belirtildiği dile getirilmiş ancak bölgede bununla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı da dile getirildi. 


Bizim Kocaeli




Geri Dön