19 / 04 / 2024

Deutsche Bank konut balonu açıklaması

Deutsche Bank konut balonu açıklaması

Türk konut sektöründeki ‘balon’ iddiaları sürekli gündemde tutulmaya çalışılıyor. Son olarak bu konuya dikkat çeken NY Times’a yanıt Deutsche Bank’tan geldi: Türkiye’de kişi başı 1 oda bile düşmüyor...

Dünyaca ünlü bankadan flaş dolar tahmini! Tarih verip duyurdu!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunda adeta fırtına öncesi sessizlik yaşanırken, dünyaca ünlü bankadan flaş dolar tahmini geldi. Deutsche Bank analistlerinin 2024 yılı sonunda dolar kurunun ne kadar olacağını açıkladı.

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası için faiz tahmini yaptı!

TCMB’nin 26 Ekim Perşembe günkü toplantısında politika faizindeki artırımların sürmesi bekleniyor. Societe Generale, politika faizinde 300 baz puan artırım beklerken, Medley Advisors 500 baz puan, Deutsche Bank ise 500 baz puan artırım öngörüyor.

Deutsche Bank'tan flaş euro/dolar tahmini! Yıl sonu beklentisini aşağı yönlü olarak revize etti!

Deutsche Bank'tan euroya yönelik beklentisini nötr olduğunu açıkladı. Euro/dolar paritesi için 2023 sonu tahminlerini 1,15 seviyesinden 1,07'ye düşürdüklerini açıkladı.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

HSBC ve Deutsche Bank dolar/TL tahminlerini yukarı yönlü revize etti!

Her iki banka da 2023 yıl sonu dolar/TL beklentisini 27 Tl olarak açıklamıştı. Ancak enflasyondaki düşüş trendinin tersine dönmesi ile birlikte yıl sonu ve 2024 yılı için yeni dolar/TL tahminleri açıklandı.

Dolar tahmini yükseldi! Dev bankalar yeni seviyeyi açıkladı

Dünyaca ünlü HSBC ve Deutsche Bank, Dolar/TL'ye ilişkin yıl sonu tahminlerini değiştirdi. İki bankanın tahmini Merkez Bankası'nın yıl sonu beklentisini geçti İşte tüm detaylar...

Dünyada ünlü bankadan şok eden dolar tahmini. Rakamı görenler dövizciye koşacak

Dünyaca ünlü Alman bankası Deutsche Bank tarafından dolar hakkında flaş bir açıklama yapıldı. Banka, yıl sonu için dolar rakamı verdi. Tahmini duyanlar dolar almak için dövizciye koşacak. İşte detaylar...

Doları olanlar dikkat! Dünyaca ünlü bankadan dolar/TL tahminini: 2024 sonunda dolar ne kadar olacak?

Deutsche Bank dolar/TL tahminini güncelledi. Peki Deutsche Bank'a göre dolar kaç TL olacak? İşte detaylar...

Deutsche Bank, faiz kararı sonrası enflasyon tahminini açıkladı

Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentilerin altında kalan faiz artışı sonrasında yayımladığı analizinde TÜFE'yi yıl sonu yüzde 50'ye yakın seviyede öngördü.

Dünyaca ünlü banka: ‘Faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dili de önemli’

Almanya merkezli dünyaca ünlü Deutsche Bank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na yönelik bir rapor yayımladı. Deutsche Bank, faiz artışı kadar Merkez Bankası’nın iletişim dilinin de önemli olduğunu vurguladı.

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, üç faiz senaryosu paylaştı. Birinci senaryoya göre, faiz ilk seferde yüzde 25’e çıkabilir. İkinci senaryodaysa faiz, haziranda yüzde 18-20 bandına ve temmuzda yüzde 25 bandına çıkabilir. Üçüncü senaryodaysa faiz yüzde 30’un üzerine çıkabilir.

Deutsche Bank'tan euro için dev tahmin geldi! 2021 yılından sonra bir ilk olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Deutsche Bank AG'nin Makro Araştırma Başkanı Tim Baker'den euro için dev tahmin geldi. Açıkladığı rakam 2021 yılından sonra bir ilk olacak! Elinde euro olanlar hemen baksın!

Deutsche Bank konut balonu açıklaması Haberi

Deutsche Bank konut balonu açıklaması

Türk konut sektöründeki ‘balon’ iddiaları sürekli gündemde tutulmaya çalışılıyor. Son olarak bu konuya dikkat çeken NY Times’a yanıt Deutsche Bank’tan geldi: Türkiye’de kişi başı 1 oda bile düşmüyor.


ABD'nin en çok okunan gazetelerinden New York Times, Türkiye'deki inşaat sektörünün hızlı gelişimine dikkat çekerek, emlak sektöründe risk olduğu iddiasını ortaya atmıştı. Analizini İstanbul’da 1.5 milyon boş konut olduğu iddiasına dayandıran gazete bu işe bir de siyasi boyut kattı. Deutsche Bank, New York Times’ın bu analizinden iki hafta önce yayımladığı araştırmasında dünya çapında ülkelerin ‘balon’ riskini kıyaslamış, Türkiye’nin bu kıyaslama içinde en risksiz ülke konumunda olduğunu açıklamıştı.   


EMLAKTA EN RİSKLİSİ KANADA 


Deutsche'nin araştırması, ülkelerde kişi başına düşen oda sayısını baz alıyor. Buna göre Kanada kişi başına düşen 2.6 oda sayısı ile en fazla...