29 / 03 / 2024

devredilmemiş evin emlak vergisi ne olur

devredilmemiş evin emlak vergisi ne olur

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Emlak sektörü çöküyor: 1.4 milyar nüfuslu ülkede milyonlarca ev boş!

Emlak kriziyle baş başa kalan Çin'de milyonlarca evin boş olduğu belirtiliyor. Çin'de, eski bir yetkili ülke nüfusunun tamamının bile boş evleri dolduramayacağını belirtiyor.

Ev birden fazla emlakçıya verilir mi?

Ev alım satım ve kiralama işlemlerinde emlakçıların ne kadar büyük bir rolünün olduğunu biliyoruz. Bazı gayrimenkul sahipleri, evin birden fazla emlakçıya verilmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyor. Peki ev birden fazla emlakçıya verilir mi, verilmesi durumunda hangi sonuçlar meydana gelir?

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...

Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve yetkililere bildirimi zorunlu. Fransız hükümeti, yüzme havuzlarını beyan etmeyen ev sahiplerini bulmak için ilginç bir yol buldu: Yapay zeka teknolojisini kullanmak. İşte haberin ayrıntıları..

10 bin liralık evin kirası 6 bin liraya düşecek! Uzman isimden flaş açıklama! Kira fiyatlarına ne oluyor?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ev kiralarının önümüzdeki yıl düşeceğini iddia etti. Aşa, “İddia ediyorum, 10 bin liralık evin kirası 6 - 7 bine inecek" ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Fırsatçı emlakçıların ucuz ev oyunu!

Emlakçılar gerçek dışı düşük fiyatlı ilanlarla tüketiciyi mağdur ediyor. Amaç ev alma arifesinde olanları ofislere yönlendirmek. Alıcı, ilan sitelerindeki bilgilere inanarak ofise gittiğinde beğendiği evin satıldığı yalanı söyleniyor ve daha yüksek fiyatlı evler sunuluyor.

Bodrum'da emlak dolandırıcılığı!

Bodrum'da ev arayan bir çift, ilan sayfalarında beğendikleri bir  ev için emlakçıyla görüştü. Ev için haftalarca pazarlık yapan çift söz konusu evin ilanda yayınlanan evle aynı olmadığını öğrenince şaşkınlık yaşadı.

İndirimli emlak vergisinde özellikli durumlar!

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından yararlanabilmek için Türkiye sınırları içinde “tek eve sahip olmak ve evin brüt alanının 200 metrekareyi aşmaması” gerekiyor. işte İndirimli emlak vergisinde özellikli durumlar...

Kirada evi olanlar dikkat!

Evin emlak değerinin altında kira gösteren ev sahipleri maliye tarafından incelemeye alınıyor. Emlak değeri ve kiranın arasındaki farkı cezalı olarak dönecek.

Emlakçıyı av tüfeğiyle vurdu!

Kepez’de 120 bin TL'lik ev satın aldığı evin teslim edilmemesine sinirlenen Dursun Usta, emlakçı Hüseyin Kırca’yı tüfekle vurdu...

devredilmemiş evin emlak vergisi ne olur Haberi

devredilmemiş evin emlak vergisi ne olur

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. İşte Özcan'ın o yazısı...

Emlak vergisinin mükellefi binanın hak sahibi bulunuyorsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binada yaşayan hak sahipleri oluyor. Tapuda işlem yapılmamış, yani ne hak sahibi ne de intifa hakkı olan vatandaşlar için ise farklı bir durum söz konusu. Bu durumda taşınmaz kooperatif adına kayıtlı oluyor. Bu durumda emlak vergisinin söz konusu kooperatif tarafından ödenmesi gerekiyor. 

Kooperatif firmaları emlak vergisi ödemelerini gerçekleştirdiği takdirde ödemelerini hak sahiplerine yansıtabiliyor.

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne...