28 / 03 / 2024

devremülk tapusu olur mu

devremülk tapusu olur mu

Devremülk; Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk tapusu nasıl olur? Nasıl alınır?

Devremülk nasıl alınır?

Devremülk nasıl alınır? sorusuna, mesken olarak kullanılmaya elverişli bir bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanmak üzere alınır cevabını verebiliriz...

Devremülk tapusunu alamayanlar dikkat!

Devremülk satın alan vatandaşların çoğu devremülk tapusunu teslim alamamaktan yakınıyor. Peki, devremülk tapusu nasıl alınır? Tapuyu alabilmek için nereye başvurulur?

Dalaman Club Onat Garden'da ömür boyu tapulu devremülk!

Muğla'nın Dalaman ilçesinde hayata geçen Club Onat Garden Tatil Köyü'nde ömür boyu tapulu devremülk sahibi olunabiliyor. Projede 80 metrekarelik toplam 132 daire yer bulunuyor.

Afyonkarahisar Çınar Termal'de 12 bin TL'ye satılık devremülk!

105 bin metrekare üzerinde kurulmakta olan Çınar Termal, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük, en gözde termal tatil köylerinden biri. 2 etaptan meydana gelen projede devremülk fiyatları 12 bin TL'den başlıyor.

Laguna Thermal Tatil Köyü'nde satılık devremülk!

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Çaygören Köyü'nde inşa edilen Laguna Thermal Tatil Köyü'nde 36 dairelik devremülk daireler yer alacak. Proje 102 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor.

Nevşehir İnan Thermal Residence devremülk fiyatları!

Ömür boyu hisseli devremülk sistemiyle satışa sunulan İnan Thermal Residence'ta toplam 700 devremülk daire yer alıyor. Nevşehir İnan Thermal Residence devremülk fiyatları şöyle:

Kozaklı İnan Thermal Residence'ta 7 bin 900 TL'ye devremülk!

Türkiye’nin en sağlıklı ve modern yaşam bölgelerinden biri haline gelecek olan Nevşehir Kozaklı’da inşa edilen İnan Thermal Residence'ta devremülk fiyatları 7 bin 900 TL'den başlıyor.

Afyonkarahisar Yayla Termal'de satılık devremülk!

Yayla Termal Tesisleri, Afyonkarahisar'ın Yaylabağı-Gazlıgöl Termal bölgesinde hayata geçiyor. Proje 6 adet 3+1 dublex villa ve 150 adet 1+1 apart satılık devremülk daireden meydana geliyor.

Devremülk dolandırıcılarına dikkat!

Hediye tatil vaadiyle devremülk satmaya çalışanlar tüketiciyi çileden çıkardı. TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu “Ben bile ümitlendim. Bunların ağına takılan kurtulamıyor” dedi.

Milas Buta Resort'ta 16 bin 470 TL'ye devremülk!

Muğla Milas'ın Kıyıkışlacık mevkiinde hayata geçen Buta Resort Tatil Köyü projesi 250 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılıyor. Buta Resort'ta devremülk fiyatları 16 bin 470 TL'den başlıyor.

Körfez GYO Güre Tesisi'nde 10 bin TL'ye devremülk!

Balıkesir Edremit ilçesi, Güre Köyü, Ilıca mevkiinde hayata geçen Güre Tesisi'nde toplam 301 daire inşa edilecek. Tesiste yer alan daireler devremülk sisteminde satışa sunulacak.

Arap yatırımcısı Ankara Ayaş'a devremülk tesisi yapacak!

Ankara'nın Ayaş ilçesinin tarihi meydanından başlayacak yenileme çalışmalarına, Suudi iş adamları da termal devremülk projesiyle dahil oldu. Ayaş'a gelerek, devremülk tesis yapılması konusundaki planlarını Belediye Başkanı Taşan ile paylaştı.

Balıkesir Yaşam Termal Tatil Köyü'nde 13 bin TL'ye devremülk!

Balıkesir'in Gömeç ilçesi Karaağaç mevkiinde hayata geçirilen Yaşam Termal Tatil Köyü'nde yıllık 15 günlük tatil imkanı sağlanıyor. Ömür boyu tapulu devremülk dairelerin yer aldığı tesiste devremülk fiyatları 13 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Aksaray Kent Termal'de satılık devremülk!

Aksaray'ın Gülağaç ilçesi Hamamyolu mevkiinde hayata geçen Kent Termal Tesisleri 44 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Otel ve devremülk dairelerden meydana gelen Kent Termal'de 1+1 ve 2+1 daire seçenekleri mevcut.

devremülk tapusu olur mu Haberi

devremülk tapusu olur mu

Devremülk tapusu nasıl olur?

Devremülk; Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk olarak karşımıza çıkıyor. Bu sürenin altında olanlar devre tatil oluyor.


Devre tatiller ise tapu ile satılmıyor; sözleşme ile kullanılıyor. Devremülkte ise tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi amaçlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olunuyor. 


Bu şekilde devremülk hakkı edinen kişilere normal bir gayrimenkul almış gibi tapu veriliyor ve bu kişinin ismi tapuya tescil ediliyor. Peki, devremülk tapusu nasıl olur?


Devremülk üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin, yılın en az 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor. Bu süre yapılan sözleşmede belirtiliyor. Tapuda sahip olunan dönemler yazmıyor.


Devremülk tapusu, devremülkün satın alınması...