28 / 03 / 2024

Didim Vakıflar yıkım

Didim Vakıflar yıkım

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran o arsa üzerine ne yapılacağı yıllardır merak konusu oldu. Alanın özelleştirileceği ya da turizme hizmet edecek bir tesise dönüşmesi bekleniyor.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü İzmir'in göbeğindeki gayrimenkulü 35 yıllığına kiraya verecek!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İzmir Konak, Ahmetağa Mahallesinde yer alan gayrimenkulü restorasyon veya onarım karşılığı kiraya verecek. Söz konusu ihale 15 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Antalya'da yurt yaptıracak! 117 milyon 247 bin TL'ye!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya Kepez Kültür Mahallesi'nde yurt yaptıracak. Söz konusu işin bedeli 117 milyon 247 bin 276 TL olarak belirlendi. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kütahya'da yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor. İhale 10 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Didim Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsasında yıkım var!

Didim Altınkum’da yıllardır boş duran, içinde yıkılmak üzere harap yapılar bulunan ve kaderine terk edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün arsası için yıkım kararı verildi.

Didim'de şaibeli yıkım!

'İcradan satılık belediye sarayı' haberleriyle uzun zamandır gündemde yer alan Didim Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay, belediyeyi icraya veren müteahhite karşılık verdi. CHP'li Atabay, işadamına ait arsada bulunan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 118 milyon TL'lik inşaat yatırım!

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç 3 iş hanı, 2 kültür merkezi, 1 otel ve 56 konutla toplamda 118 milyon liralık yatırımın gerçekleştirildiğini kaydetti.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait arsa ve araziler kiraya verilerek değerlendiriliyor!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfa ait arsa ve arazilerin kiraya verilerek, yapım karşılığı kiralama, kat karşılığı inşaat yöntemleriyle değerlendirilerek gelir elde edildiğini belirtti..

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Şanlıurfa İli, Merkez İlçesi, Kurtuluş Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulün imara uygun ticaret alanı olarak yapı yapmak şartı ile 25 yıl süreyle yapım karşılığı kiralama işini ihaleye çıkarıyor. 

Konya Vakıflar'dan yapım karşılığı kiralık gayrimenkul!

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya Karatay'da bulunan gayrimenkulü yapım karşılığı kiraya verecek. İhalesi 9 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşecek gayrimenkulün bedeli 3 milyon 383 bin 350 TL olarak belirlendi.

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 15 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Arsuz İlçesi Fahura Mahallesi'nde yer alan 30,745 metrekare yüzölçümlü arsa üzerinde 15 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden 9.1 milyon liralık 9 proje!

Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün devam eden 9 projesinin toplam proje tutarının 9 milyon 163 bin 539 TL olduğu bildirildi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, projeleri hakkında Samsun İl Koordinasyon Kurulu’nda bir sunum yaptı.

Hatay Vakıflar'dan yapım karşılığı 30 yıl kiralık arsa!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Samandağ'da bulunan arsayı yapım karşılığı 30 yıllığına kiraya verecek. İnşaat bedeli 2 milyon 356 bin 5,91 TL olarak belirlendi.

Aydın Vakıflar yeni binası için yıkım başladı!

Aydın Efeler’de Atatürk Kent Meydanı yanında yer alan ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü lojmanları olarak kullanılan binanın yerine Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait yeni hizmet binası yapımı için yıkım çalışmaları başladı.

Didim Vakıflar yıkım Haberi

Didim Vakıflar yıkım

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Nedim Bubik, bugünkü yazısında 'Didim Vakıflar'da hayata geçirilen yıkım çalışmalarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Didim’e ne zaman gitsem, Altınkum’da yıllardır boş duran o arsa dikkatimi çeker ve içim sızlar, eski defterleri karıştırırım.

İşte o defterlere karaladıklarımdan özetler: “İlçenin en güzel ve de en değerli yerinde bir görüntü. Kaderine terk edilmiş koskoca yer. Duvarlarla çevrili bir mezbelelik adeta. Tabelası aynen duruyor: TC Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri...

DİLERİM AVM KONDURULMAZ

Burasının ne olacağını merak ediyorum gerçekten. Özelleşecek mi, turizme hizmet edecek bir tesise mi dönüşecek? Bu paha biçilmez yerin mutlaka değerlendirilmesi gerek. Burasının yeşili bol bir kültür alanı olmasını düşlerim hep. Örneğin, içinde bir açık hava tiyatrosu, sergi alanları bulunan, vatandaşın, yerli ve yabancı turistin buluşma...