25 / 04 / 2024

Didim'de şaibeli yıkım!

Didim'de şaibeli yıkım!

'İcradan satılık belediye sarayı' haberleriyle uzun zamandır gündemde yer alan Didim Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay, belediyeyi icraya veren müteahhite karşılık verdi. CHP'li Atabay, işadamına ait arsada bulunan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.



Aydın Didim Belediyesi, ruhsatını iptal etmesi nedeniyle verilen mahkeme kararıyla 1.5 milyon lira ödemeye mahkum olduğu ve borcunu ödemediği için kendisini icraya veren şirkete karşılık verdi.

İCRAYA VERMİŞTİ

Yeni Asır'da yer alan habere göre; Belediye kıyı şeridini ihlal etmesi nedeniyle işadamı Ahmet Orak'a ait alanda bulunan yapıları yıkarak konteyneri kaldırdı. 'İcradan satılık belediye sarayı' haberleriyle uzun zamandır gündemde olan Didim Belediyesi'nde CHP'li Belediye Başkanı Deniz Atabay, belediyeyi icraya veren işadamı Ahmet Orak'ın şirketlerine kestiği usulsüz cezalardan sonra Orak'a ait şirketin mülkiyetinde bulunan alanda yapılan inşaatları yıktırdı. Sweet Maril şirketi mülkiyetinde yer alan Mersindere mahallesi içinde denize sıfır olarak beton atılan ve çit ile çevrilen ayrıca içerisinde konteyner konularak yapı haline dönüştürülürken parsel üzerinde belediye ekipleri tarafından gerçekleşen yıkım sırasında zabıta ekipleriyle işçiler arasında tartışma çıktı.

İŞ MAKİNELERİ GİRDİ

Sosyal mesafe kurallarının göz ardı edildiği arbedeye polis ekipleri de müdahale etti. Polisin parsel etrafında güvenlik tedbiri almasından sonra bölgeye iş makineleri girdi. Yıkım çalışmalarında kıyı kenar çizgisine 50 metre ihlali sebebiyle bölgeye atılan beton kaldırılırken çitler ise söküldü. Parsel üzerinde yer alan konteyner ise iş makineleri tarafından kaldırıldı.

EMSAL YAPILAR DURUYOR

Kıyı kenar çizgisini ihlal etmediğini iddia eden ve tüm yapıların mülkiyeti şirketlerine ait olan alan içinde yer aldığından bahseden işadamı Ahmet Orak, "İmar planında park olarak ayrılan ve mülkiyeti şirketimize ait olan parselde kamulaştırma yapılmaması nedeniyle 300 bin TL para harcayıp etrafını çevirdik. Bazı yapılar için de yapı kayıt belgesini aldık. Bu alan devletin kıyı alanları kapsamında değil. Etrafımızda emsal niteliğindeki yapılar dururken bize yönelik bu uygulama hukuki değil, tamamen Başkan Atabay'ın bize husumetinden kaynaklanmaktadır. Biz devletin hazine arazisini talan etmedik, ama belediye yıkım adı altında bize ait parseldeki toprakları kamyonlara yükleyip götürdü" açıklamasında bulundu.

Yıkım öncesi belediye ekipleri ile işçiler arasında tartışma yaşandı. Kazma ve küreklerin konuştuğu arbede sırasında sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı.

Başkan Atabay, Kaymakamlığa gönderdiği yazıda ilçe sınırları içerisinde bulunan yıkımları Kovid-19 salgını nedeniyle 1 Haziran tarihine kadar ertelediklerini açıklamıştı. Ancak intikam salgın dinlemedi.

Belediye, Ahmet Orak'a ait alanda bulunan yapıları yıkıp konteyneri kaldırdı.


Geri Dön