27 / 04 / 2024

İngiliz TDS, Eral Yıkım ile Türkiye’ye geldi!

İngiliz TDS, Eral Yıkım ile Türkiye’ye geldi!

kentsel dönüşüm süreci yalnızca konut inşaatı yapan firmalar için değil yıkım ve atık dönüşümü konusunda önemli bir potansiyel barındırıyor. Türkiye’de 6.5 milyon binanın yenilenecek olması, yıkım firmalarını da harekete geçirdi.



Türkiye’de 6.5 milyon konutun 20 yıl boyunca dönüşmesini sağlayacak kentsel dönüşüm süreci yalnızca konut inşaatı yapan firmalar için değil yıkım ve atık dönüşümü konusunda önemli bir potansiyel barındırıyor. Henüz yönetmeliği bulunmayan yıkımlardaki potansiyel, şirketlerin de dikkatini çekiyor. Bu açığı gören Eral Yıkım, yıkım ve atık dönüşümü konusunda dünyaca ünlü İngiliz Technical Demolition Services (TDS) ile işbirliğine imza attı.


Atıklar dönüşecek


Erkanlı Grup ve Bemes Yapı ortaklığıyla kurulan Eral Yıkım,  önümüzdeki aylarda çıkacak olan yeni yönetmeliğe göre gelişmiş ülke standartlarında yıkım yapacak özelliklere sahip. İngiliz TDS ile işbirliği yapan Eral Yıkım, büyük hacimli projelere odaklanacak. İşbirliği ile yıkımlardan çıkacak olan atıklar da geri dönüşümle tekrar kullanılabilir hale getirecek. Bu ortaklık ile büyük ölçekli projelere yoğunlaşacaklarını ifade eden Erkanlı Grup İş Geliştirme Koordinatörü Sermert Seren, “Faaliyetlerimizi sıfır atık hedefiyle, uygun yıkım tekniklerini kullanarak ve ekonomiye katkı sağlayacak atık yönetimi yaparak sürdüreceğiz” diye konuştu.


Havaalanı ve tersaneler hedefte


Technical Demolition Services’in İngiltere’de kurulmuş bir yıkım firması olduğunu söyleyen TDS Direktörü Craig Wilson, işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “Türkiye’de yeni yıkım projeleri üstlenebilmek için Eral Yıkım’la yaptığımız bu işbirliği nedeniyle çok heyecanlıyız. Bu işbirliği Avrupa’da kazandığımız tecrübe ile Eral Yıkım’a güç katmak, yıkım uygulamalarının gelişmesini desteklemek ve güçlü bir birliktelik yaratmak amacıyla kuruldu.” İşbirliği ile Türkiye’de dönüşümü yapılacak havalimanı ve tersane projeleri de hedefe alındı.


Vatan


Geri Dön