26 / 04 / 2024

dikmen vadisi köprü yapımı

dikmen vadisi köprü yapımı

Ankara’nın en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dikmen Vadisi’ne yapılan çelik köprüyle Çankaya ile Dikmen birleşecek. Köprüdeki yaklaşık 20 metre genişliğindeki yol, araçların yanı sıra yayaların da geçişini sağlayacak....

Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde mutlu sona yaklaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından etap halinde gerçekleştirilen Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona yaklaşıldı. 2 bin 175 gecekondunun yıkıldığı proje kapsamında 2 bin 345 hak sahibi ile sözleşme imzalandı.

Ankara Dikmen Vadisi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Dikmen Vadisi bölgesinde 4. ve 5. Etap’taki gecekonduların yıkımına başlandı. Mülk sahipleriyle anlaşan Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Dikmen Vadisi çöplüğe döndü!

Ankara’da milyonluk dairelerin yanı başında atık toplayıcılarının kaldığı Dikmen Vadisi 4. Etap’taki görüntü hayrete düşürüyor. 

Ankara Dikmen Vadisi projesinde 2 bin 135 gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Ankara Dikmen Vadisi projesi masaya yatırıldı. İşte projede son durum...

Dikmen Vadisi Dönüşüm Projesi büyükşehir meclisinde!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı'ndaki çalışmalarsa sona geldi.

Dikmen Vadisi son etap imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi Dikmen Vadisi Son Etap 4. Kısım KDGPA 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları askıya çıktı...

Antalya Ak Köprü ile 12 mahalle birbirine bağlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanyalıların dördüncü boğaz köprüsü adını taktıkları Dim Vadisi’ndeki 12 mahalleyi bir birine bağlayan Ak Köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Dikmen Vadisi Dönüşüm Projesi’nde ödeme kolaylığı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde; belgesiz gecekondu sahiplerine yapılan kira yardımı ve taşınma masraflarıyla ilgili yeni düzenleme öngören Başkanlık Yazısı da gündeme alındı...

Beylikdüzü Ulusal Mimari Köprü Yarışması sonuçlandı!

Beylikdüzü’nün en önemli noktalarından biri olan Yaşam Vadisi için Beylikdüzü Belediyesi tarafından Türkiye’de ikinci kez düzenlenen köprü yarışması olma niteliğine de sahip “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” ulusal mimari yarışması sonuçlandı.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları Yarışması sonuçlandı!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçenin kimliğini ifade edecek Yaşam Vadisi projesinin geliştirilmesine yönelik “Yaşam Vadisi, Köprü ve Bağlantıları” adıyla düzenlediğini yarışmanın kazananlarını açıkladı.

Dim Vadisi muhtarları Ak Köprü için Menderes Türel'e teşekkür etti!

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde bulunan Dim Vadisi’nde yer alan 12 mahalle muhtarı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret ederek yapılacak olan ‘Ak Köprü” ve yatırımlar için teşekkür etti.

Dikmen Vadisi 3.kısım imar planı değişikliği askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı III. Kısım’a ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı.

Ankara Dikmen Vadisi imar planı değişikliği yarın askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı III. Kısım’a ilişkin onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yarın askıya çıkarılıyor...

dikmen vadisi köprü yapımı Haberi

dikmen vadisi köprü yapımı


Yapımına başlanan iki kemerli çelik köprü, Dikmen Vadisi üzerinden Dikmen ve Çankaya’yı birleştirerek, araçlara ulaşım kolaylığı sağlayacak. Köprü, Dikmen Sinan Caddesi’nden karşıda Alexander Dupçek Caddesi, Cezayir Caddesi kanalı ile Turan Güneş’e araçların karşılıklı geçişine imkan verecek.


Dikmen Vadisi 4. Etabın başında yapımı devam eden köprü, yaklaşık 20 metre genişliğinde, 2 geliş - 2 gidişli 4 şeritten olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan iki kemerli çelik köprünün kemerlerinden biri 176 metre, diğer kemer ise 44 metre uzunluğunda olacak.


Köprüdeki yaklaşık 20 metre genişliğindeki yol, araçların yanı sıra yayaların da geçişini sağlayacak. Köprü ile birlikte vadide çevre düzenlemesi ve ağaç dikimi de gerçekleştirilecek.


Çelik köprüden büyük kemerli olan bölümünün temel imalatları tamamlanırken, çelik kirişlerin montajları devam ediyor. Küçük olan kemerde ise temel imalatları tamamlandı....