29 / 03 / 2024

Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen binalar

Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen binalar

Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen kamu binalarına ve vatandaşlarca yapılan bağışlar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

400 bin TL zarardayım diyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a şaşırtan soru! 

Ev sahipleri ve kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, 400 bin TL zararda olduğunu söyleyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na şaşırtan bir soru geldi. Ev sahibi paylaşımında "Bu parayı fitre zekat niyetine kendisine bağışladım desem hayır işlemiş olur muyum?" diye sordu.

Diyanet 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Geçen yıla göre yüzde 85,7 arttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayı yaklaşırken 2024 yılı fitre bedelini açıkladı. Fitre tutarının açıklanmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda artışın hangi enflasyon verisine göre yapıldığını sordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 şoför alımı yapacak...

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 şoför istihdam edileceğini duyurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı, merkez teşkilatında açık bulunan pozisyonlara sözlü sınav yapılacak ve sınav sonucuna göre 15 şoför alacağı duyuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

Diyanet 2.450 personel alımı yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı 2 bin 450 personel alımı gerçekleştirileceğini açıklamıştı. KPSS şartı aranan Diyanet personel alımı başvuruları 25 Eylül Pazartesi günü itibari ile e-Devlet Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Kurum Dışı Sınav Girişi' ekranı üzerinden alınmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! 20 mühendis alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, 18 bilgisayar ve 2 adli bilişim mühendisi olmak üzere toplamda 20 mühendis alımı yapılacağı açıklandı. İşte detaylar...

Diyanet İşleri Başkanlığı tamı tamına 2 bin 450 personel alacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023’te taşra teşkilatında açık olan pozisyonlara 2 bin 450 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar, sözlü sınav sonucuna göre gerçekleştirilecek.

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı 240 Şube Müdürü Alacak: Başvuru Şartları Nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 240 şube müdürü alınacağı duyurusu yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında mevcut boş pozisyonları doldurmak amacıyla, görevde yükselme sınavı sonuçlarına göre 240 adet şube müdürü alımı yapacak. İşte bu duyuru hakkındaki önemli detaylar...

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.

Kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? Fiyatları duyanın resmen aklı başından gitti!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık fiyat listesi araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan duyurunun ardından bu yılın kurban kesim bedelinin yurt içi ve yurt dışı fiyatları netleşti. Peki, kurbanlık fiyatları ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları belli oldu mu? DİB 4.538 personel alımı sorgulama 2023!

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Peki Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları belli oldu mu? DİB 4.538 personel alımı sonucu nasıl sorgulanır? 

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? DİB 4 bin 538 personel alımı sınavı ne zaman? 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan aşçı, temizlik personeli, şoför ve koruma güvenlik görevlisi alımı başvuruları bitti. Peki Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen binalar Haberi

Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen binalar

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen kamu binalarına ve vatandaşlarca yapılan bağışlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gürer'in soruları

1-) Diyanet işleri Başkanlığının hizmet ve faaliyetlerinde kullanılan ve yönetilen cami, kuran kursu, hizmet binası ve lojman dağışımı nedir?

2-) Envantere kayıtlı olmayan taşınmaz var mıdır?

3-) Vatandaşlarca son beş yılda yapılan bağış tutarı ne kadardır?

4-) Bu kapsamda bağışlarla son on yılda yapılan cami, kuran kursu, hizmet binası ve lojman ayrı ayrı olmak üzere sayısı kaçtır ve ne kadar harcama yapılmıştır?

5-) Halen lojman ve hizmet binası açığı bulunmakta mıdır?