20 / 04 / 2024

Diyarbakır Entegre Katı Atık Tesisi

Diyarbakır Entegre Katı Atık Tesisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin 30 yıllık katı atık sorununu çözecek Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi inşaatında zemin düzeltme çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi.

Diyarbakır Entegre Katı Atık Tesisi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 10 ilçe belediyesi ile birlikte kentteki 30 yıllık katı atık sorununa çözüm olacak entegre katı atık yönetimi tesisinin inşaat çalışmaları başladı.

Diyarbakır Entegre Katı Atık Tesisi'nin temelleri atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir ve 10 ilçe belediyesinin katı atık sorununu çözecek Entegre Katı Atık Tesisi'nin temel atma töreni öncesinde yapım ve müşavirlik işi başlama toplantısı düzenleyerek, projeyi tanıttı.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

Diyarbakır Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Cami açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu,  Bağlar ilçesinde inşaatı tamamlanan Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Camii’nin açılışına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır'ı imar etmek için çalışıyoruz!

Diyarbakır'da katıldığı Gençlik Festivali'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Diyarbakır'ı istismar etmek için değil imar etmek, geliştirmek, yükseltmek, huzura ve refaha kavuşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Diyarbakır'a 167 milyon liralık 5 yeni tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’da hayata geçirilecek olan 167 milyon liralık 5 yeni tesisin temel atma törenine katıldı.

Malatya-Elazığ-Diyarbakır hattına hızlı tren projesi ihaleye çıkacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Malatya-Elazığ ve Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projesini bu yıl içerisinde ihaleye çıkaracaklarını dile getirdi.

Diyarbakır'a 57 milyon liralık proje yapıldı!

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenecek törende, Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışı gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'daki 85 proje hizmete açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır'da hayata geçirilen 85 projenin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Diyarbakır'daki 288.3 milyon TL'lik 85 projenin açılışı bugün!

Diyarbakır'da hayata geçen 85 proje bugün hizmete açılacak. 288 milyon 3315 bin TL değerine dahip projelerin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

TOKİ'den Diyarbakır Kayapınar'a 1.381 konutluk proje!

Diyarbakır Kayapınar’a bağlı Üçkuyu Mahallesi'nde yatay mimariyi öne çıkararak hayata geçirilecek 1.381 konutluk projede, 5 tip blok halinde bodrum+zemin+6 ya da 7 kat üzerine 2+1,3+1 ve 4+1 daireler inşa ediliyor.

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası Cuma günü açılacak!

Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının resmi açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla cuma günü yapılacak.

Diyarbakır Katı Atık Yönetim Tesisi'nin inşaatı durdurulacak mı?

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Sevindik Köyü sakinleri, mera alanına Katı Atık Yönetim Tesisi inşa edildiği gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine tepki göstererek inşaatın durdurulmasını istedi.

Diyarbakır Entegre Katı Atık Tesisi Haberi

Diyarbakır Entegre Katı Atık Tesisi


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ile Kayapınar,  Bağlar, Yenişehir, Sur, Bismil, Çınar, Hani, Dicle, Eğil ve Ergani ilçelerinin 30 yıllık katı atık sorununu çözmek için Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi’nin inşası çalışmalarını sürdürüyor.


Çınar’ın Sevindik Mahallesi’nde başlatılan çalışmalar kapsamında yol çalışmaları tamamlanırken, zemin düzeltme çalışmaları ise devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından temeli atılacak tesiste,  5 adet aktarma istasyonu, 4 adet mevcut evsel katı atık depolama sahası rehabilitasyonu, gaz toplama (elektrik enerjisi üretimi) tesisi, sızıntı suyu arıtma tesisi, tıbbi atık sterilizasyon tesisi ve ambalaj atıkları ayırma tesisi yer alacak, 2017 yılında tamamlanacak olan tesis 34 milyon avroya mal olacak.


Kıraç: Yol çalışması tamamlandı, zemin düzeltme devam ediyor


Konuyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı...