20 / 04 / 2024

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki dün Diyarbakır'da  Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan burada Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi. 

TOKİ Diyarbakır da 18 bin 578 konut inşa etti!

Kent genelinde  TOKİ  aracılığıyla toplam 18 bin 578 konutun inşa edildiğini belirten Erdoğan, Sosyal Konut Kampanyası dahilinde Yenişehir Üçkuyu'daki 2 bin 705 konutun inşaatının aralıksız devam ettiğini dile getirdi. 

Diyarbakır'da  396 bin metrekare büyüklüğe sahip 6 adet Millet Bahçesi projesinin hayata geçirildiğini söyleyen Erdoğan, bunlardan Dicle Vadisi ve İçkale millet bahçelerini hizmete sunduklarını, Yenişehir ve Bağlar millet bahçelerinin inşasının sürdüğünü  Çermik ve Hani millet bahçelerinin de proje halinde olduğunu belirtti. 

TOKİ Diyarbakır da 18 bin 578 konut inşa etti!

Terör sebebiyle büyük zarara uğrayan Sur ilçesini ve tarihi Suriçi'ni adeta tümden yeniklediklerini söyleyen Erdoğan, Suriçi projesini 7 bölgede planlayarak her bir bölgeyi de kendi içinde etaplar halinde yenilediklerini , konut projelerini, altyapı, üstyapı ve restorasyon çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını proje bittiğinde Diyarbakır'ın yepyeni yüzü olacağını aktardı.

Erdoğan ayrıca Diyarbakır'ın raylı sistem hattına kavuşturmak için yoğun mesai harcandığını belirtti.

Diyarbakır'a yeni millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön