25 / 04 / 2024

diyarbakır orman

diyarbakır orman

Diyarbakır'da Toplu Konut alanında bulunan Barış Ormanı'na temsili ağaçlar dikildi...

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı oldu!

Diyarbakır Kent Ormanı, konut alanı olarak belirlendi. Diyarbakır Barosu, karara karşı dava açacağını duyurdu.

Diyarbakır'da parkın içine cami tartışması!

Diyarbakır'ın en yeşil alanlarından biri olan Park Orman içinde cami yapılacağı iddiası tartışmaların çıkmasına neden oldu.

Diyarbakır'a 167 milyon liralık 5 yeni tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’da hayata geçirilecek olan 167 milyon liralık 5 yeni tesisin temel atma törenine katıldı.

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Diyarbakır'da 2019' kadar 6 baraj hizmete açılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, güneydoğu illerinde yatırımlarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Diyarbakır'da 2019 yılı sonuna kadar 6 büyük barajın hizmete açılacağını söyledi.

Veysel Eroğlu'ndan Diyarbakır’a 13 yeni yatırım müjdesi!

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’a 13 yeni yatırım müjdesiyle geldiğini söyledi. Eroğlu bu projelerin toplam maliyetinin 207 milyon TL değerinde olduğunu belirtti.

Diyarbakır kent ormanı Jandarma Komutanlığı’na devrediliyor!

AKP’nin, Hakkâri ile Şırnak’ı ve Cizre ile Silopi’yi taşıma kararının yanı sıra Diyarbakır’daki kent ormanının 290 hektarını ‘atış alanı, mühimmat deposu ve lojman’ olarak yapılmak üzere Jandarma Komutanlığı’na devrediyor.

Diyarbakır Kent Ormanı için itirazlar başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Ormanı’nın 240 hektarlık alanını askeriyeye tahsis eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itiraz etti, itirazın 6 Aralık’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görüşülmesi bekleniyor.

Diyarbakır Ambar Barajı'nda son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde yapımı süren Ambar Barajı'nın tamamlanmasıyla, 123 bin 250 dekar arazinin suya kavuşacağını bildirdi.

Diyarbakır Kent Ormanı için hukuksal süreç başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Kadastro Mahkemesi’nin Kayapınar’da belediyeleri devre dışı bırakarak verdiği kararın hukuksuz olduğunu belirtti. Karatekin, karara karşı hukuksal süreci başlattıklarını açıkladı.

Diyarbakır'da kent ormanı olarak ilan edilen arazi el değiştirdi!

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin kent ormanı olarak ilan ettiği hazineye ait arazi, açılan bir kadastro davası sonucu el değiştirdi.

Diyarbakır Barış Ormanı'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Barış Ormanı’na inşa edilen dubleks ve tek katlı üç Kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Barış Ormanı’na inşa edilen dubleks ve tek katlı üç kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. . Belediye ekipleri, iki kaçak yapıyı inşa edenleri de uyardı ve tebligatta bulundu.

diyarbakır orman Haberi

diyarbakır orman
Anadolu Dernekler Konfederasyonu Diyarbakır'a Barış Ormanı kuruyor. Karayemiş, defne ağacı, fındık, çay fideleri olmak üzere 10 bin çeşit ağaç fidesi dikilen orman Diyarbakır'da yer alan Toplu Konut alanına...