29 / 03 / 2024

Diyarbakır OSB 2014 yatırımları

Diyarbakır OSB 2014 yatırımları

Karacabey Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle altyapı yatırımlarını hızlandıran Diyarbakır OSB, 2 yılda 827 milyon TL’lik yeni yatırım çekti. Halen proje ve inşaat çalışmalarını sürdüren yeni yatırımcılar 6 bin kişiye istihdam yaratacak

Diyarbakır OSB'ye 2 yılda 827 milyon TL'lik yatırım!

Karacabey Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle altyapı yatırımlarını hızlandıran Diyarbakır OSB, 2 yılda 827 milyon TL’lik yeni yatırım çekti. Halen proje ve inşaat çalışmalarını sürdüren yeni yatırımcılar 6 bin kişiye istihdam yaratacak

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır Karacadağ OSB için ilk adım atıldı!

Diyarbakır'da yaklaşık olarak 10 bin kişilik istihdam sağlayacak olan Karacadağ OSB için düğmeye basıldı...

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl içerisinde 22 firmaya yer tahsis edildiğini açıkladı. 

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi!

İstanbul’da işçi bulmakta zorlanan tekstil ve hazır giyim firmaları Diyarbakır’a yöneldi. Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi.

Diyarbakır'da OSB ve sanayi siteleri kurulması TBMM gündeminde!

Diyarbakır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Diyarbakır’da terör olaylarının sona ermesiyle yatırımların önü açıldı. İstanbul’daki firmaların oluşturduğu 49 firmaya Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsisi yapıldı.

Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

154 kV Diyarbakır OSB TM İrtibat Hatları Projesi kapsamında bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Diyarbakır OSB'de arsa tahsisi için yatırımcılar sırada!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, devletin sağladığı teşvik ve destekle girişimcilerin gözdesi haline geldi. Bölgede 100'ü aşkın girişimci arsa tahsisi için sıra bekliyor.

Diyarbakır'a 720 milyon TL'lik OSB yatırımı!

Diyarbakır'da yeni yatırımların ve projelerin temeli atılıyor. 3 etap OSB’nin bulunduğu bölgede 4. etabın yapımı için çalışmalar başladı.

Diyarbakır OSB'ye 390 milyon TL'lik yatırım!

Diyarbakır'da yatırım yapmak isteyen yatırımcılar sıraya girdi. Diyarbakır OSB için 30 firma, 390 milyon TL'lik yatırım çalışması yapıyor.

Diyarbakır'a 3. OSB geliyor!

Cazibe Merkezi Programı kapsamında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Diyarbakır'ın OSB ihtiyacı karşılanacak. Bölgede 3. OSB inşa edilecek.

Diyarbakır'a yeni OSB'ler geliyor!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Mevcut organize sanayi bölgemizi 2 bin dönüm daha genişlettik, bir Tekstil Organize Sanayi Bölgesi kurduk. Urfa yolu üzerinde 3 bin dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesi kurmak için çalışmalara başladık” diye konuştu.

Diyarbakır OSB 2014 yatırımları Haberi

Diyarbakır OSB 2014 yatırımları


Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulkadir Karavil, 2013 ve 2014 yıllarında yapılan arsa tahsilerinin ardından bölgede 827 milyon TL’lik yatırım karşılığı yaklaşık 6 bin kişiye yeni istihdam yaratılacağını söyledi. 


Karavil, barış süreci, teşvik paketleri, yakın zamanda doğalgazın hizmete alınması, elektrik kesintilerinin azalması gibi olumlu gelişmelerin Diyarbakır OSB’ye yatırımcı ilgisini artırdığını belirterek, “Daha düne kadar LPG-LNG tanklarda yüksek maliyetlerde gaz kullanan sanayicilerimize nisan ayından itibaren doğalgaz hizmeti sunuyoruz. Doğalgaz altyapısına 4 milyon 680 bin TL ödendi. Doğalgazdan kaynaklı maliyetlerde yaklaşık yüzde 40 oranında düşüş sağlandı. Şu an 25 firma doğalgaz kullanıyor. Talepte bulunan tüm sanayicilere vermek için çalışmalarımız sürüyor. İlave OSB’nin doğalgaz altyapısı için de projeler hazırlandı. Toplamda 1 milyon 325 bin TL’lik projemize Karacadağ Kalkınma Ajansı 701 bin 683...