25 / 04 / 2024

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Diyarbakır’da terör olaylarının sona ermesiyle yatırımların önü açıldı. İstanbul’daki firmaların oluşturduğu 49 firmaya Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer tahsisi yapıldı.



Diyarbakır’da terör olaylarının sona ermesiyle yatırımcılar harekete geçti. Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterecek İstanbullu 49 firmaya yer tahsisi yapıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, toplam 105 parselden oluşan Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün itibari ile ilk başvuru değerlendirmesi sonrasında yönetim kurulu tarafından 49 firmaya tahsislerin yapıldığını söyledi. 

7 bin 922 kişilik istihdam

Diyarbakır’ın gücünü ve kente olan güveni ortaya koyduğunu vurgulayan Vali Güzeloğlu, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin açılması ile birlikte 7 bin 922 kişilik bir net istihdam oluşturulacağını söyledi. 

229 hektar tahsis edildi

Diyarbakır’da ağırladıkları Eximbank Genel Müdürü ve ekibinin kentteki değerlendirmeleri sonucunda merkezde Eximbank irtibat ofisi açılacağını söyleyen Vali Güzeloğlu, “Diyarbakır’da hayata geçireceğimiz Lojistik Köy sadece Diyarbakır değil, tüm bölgenin ve Ortadoğu ile ticaretin ürünlerin ve hammaddelerin depo edileceği, her türlü ihracata konulu malın depolama ve taşımasının kolayca yapılabileceği, hizmet kalitesinin artacağı ve maliyetlerin düşürüleceği bir bölge olacaktır. Genişlemeye müsait 229 hektar büyüklüğündeki bir alan buna tahsis edilmiştir. Neden önemli, net ve hazır firmalar, en az 3 bin kişilik ilave istihdamı sağlayacak arıtma tesisini bekliyorlar. İnşallah hayırlı haberi en kısa sürede paylaşırız” ifadelerini kullandı. 


Geri Dön