29 / 03 / 2024

Samsun Havza OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Samsun Havza OSB'de yer tahsisi yapıldı!

Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapılıyor. Eurocast Döküm Sanayi A.Ş. OSB bölgesinde fabrika kuracak.



Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer tahsisi yapıldı. Yer tahsisi yapılan Eurocast Döküm Sanayi AŞ bölgede çelik döküm fabrikası kuracak.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, yer tahsisi için Havza Ticaret ve Sanayi Odası'nda imza töreni gerçekleşti. Çelik döküm fabrikası 10 milyon avroluk yatırım bedeline sahip olacak.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Metin Yılmaz, "Bizler gelecek yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı göstermekteyiz." diyen Yılmaz, "Derdimiz Havza ve Havza'daki istihdam ve buna bağlı göçü durdurmak. Bu anlamda yapılacak olan bu yatırım bizler için çok önemli." dedi.

TSO Başkanı Erkan Acar, çelik döküm fabrikasının 100 kişiye iş kapısı olacağını söyledi. Acar, "Bununla birlikte yan sektörlerde de hareket olacak. OSB'ye yatırımcı bulmak önemli. Bizim derdimiz üretim yapacak yatırımcıları Havza'ya kazandırmak. Ülkemizin geçirmiş olduğu bu zor günlerde yaklaşık 73 milyon liralık bir yatırımın ilçemize gelmesinden ötürü mutluyum. Arkadaşlarımıza ülke ekonomisine vermiş oldukları desteklerden ve Havza'ya yapmış oldukları yatırımlar için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Alman ortaklı bir firmayla anlaştıklarını söyleyen Eurocast Döküm Sanayi AŞ Genel Müdürü Mustafa Bakır, "Firmamız Havza OSB'de 10 milyon avroluk bir yatırım yapacak ve 100 kişi istihdam edecek. İnşallah bir dahaki yıl üretime geçmiş olacağız. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun." dedi.


Geri Dön