29 / 03 / 2024

diyarbakır restore çalışmaları

diyarbakır restore çalışmaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Dereli'de enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanıyor!

Giresun'un Dereli ilçesinde selin sürüklediği hafriyatın kaldırılması çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan binada güçlendirme çalışmaları başladı!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 7 katlı binada çökme tehlikesine karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı...

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

TOKİ yeni Hasankeyf’in inşa çalışmalarına hız verdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  Ilısu Barajı göl sahasında kalan “Batman’ın Hasankeyf İlçesi 3 belde ve 105 köyde Kentsel Yeni Yerleşim Alanı”nda alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı.

Diyarbakır Stadı'nın yüzde 92'si tamam!

Diyarbakır'da çalışmaları tam gaz devam eden stadyumum yüzde 92'si tamamlandı. 33 bin seyirci kapasiteli olacak stat aynı zamanda engelli dostu da olacak.

Diyarbakır Kulp Otogarı'nda çalışmalar başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1 milyon 478 bin TL ihale bedeliyle kapalı ve açık olmak üzere toplam bin 594 metrekare alan üzerinde hayata geçireceği Kulp Otogarı’nda çalışmalar başladı.

diyarbakır restore çalışmaları Haberi

diyarbakır restore çalışmaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015’de UNESCO Dünya Miras Kültür Mirası Listesi’ne alınan Diyarbakır Kalesindeki restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun Ağustos 2020’de 6 burçta başlattığı restorasyon çalışmaları hızlandırıldı.İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, 6 burç dışında 2’inci etap olarak adlandırılan tarihi İçkale’de restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

“11 iç kale burcu, 2 dış kale burcu restore edilecek” 

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mehmet Karaaslan, 2’inci etap restorasyon çalışmalarıyla ilgili Küpeli Kapı da yaptığı açıklamada, Vali Karaloğlu’nun talimatlarıyla Diyarbakır Kalesinin restorasyonu için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

“11 iç kale burcu, 2 dış kale burcu restore edilecek” 

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mehmet Karaaslan, 2’inci etap restorasyon çalışmalarıyla ilgili Küpeli Kapı da yaptığı açıklamada, Vali Karaloğlu’nun talimatlarıyla...