26 / 04 / 2024

Diyarbakır Ulu Cami aydınlatma

Diyarbakır Ulu Cami aydınlatma

İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami, ses ve aydınlatma sistemi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

TOKİ Diyarbakır 277 konut ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 1.Etap 277 Konut , 1 Adet 14 Dükkânlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Diyarbakır Kocaköy Ulu Cami restore edildi!

Diyarbakır Kocaeköy'de yer alan Ulu Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı.

TOKİ Diyarbakır Üçkuyu 277 konut ihalesi 11 Aralık'ta!

Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 1.Etap 277 Konut , 1 Adet 14 Dükkânlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Aralık 2019 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Cami açıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu,  Bağlar ilçesinde inşaatı tamamlanan Hacı Abdurrahman Enç Çenakçi Camii’nin açılışına katıldı.

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'da parkın içine cami tartışması!

Diyarbakır'ın en yeşil alanlarından biri olan Park Orman içinde cami yapılacağı iddiası tartışmaların çıkmasına neden oldu.

Uşak Ulu Cami'ye 4 milyon TL'lik restorasyon!

Uşak'ta 1400'lü yılların başında yapılan tarihi Ulu Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında baştan aşağı yenilendi.

Sur Ulu Cami'ye çevre düzenlemesi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'nin daha güzel görünüme kavuşması için çevre düzenlemesi yapılıyor.

Diyarbakır Ulu Cami aydınlatma Haberi

Diyarbakır Ulu Cami aydınlatma

İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami, ses ve aydınlatma sistemi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.


İslam aleminin 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami, ses ve aydınlatma sistemi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.


İslam döneminin ünlü Şam Emeviye Cami'nin Anadolu'ya yansıması olarak yorumlanan Ulu Cami, avlu cephelerinde farklı dönemlere ait mimari bezemeler, kabartma ve yazıtlar yapılan aydınlatma sayesinde artık gece de görülebiliyor.


Ulu Cami İmamı Osman Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihin her döneminde ibadet merkezi olarak kullanıldığı bilinen caminin, 15 gün süren çalışmaların ardından ibadete açıldığını söyledi.


Ses ve aydınlatma sisteminin yenilenmesi için camide 15 gün ibadet yapılamadığını dile getiren yağmur, şunları kaydetti:


"Ulu Cami tarihinde belki bu kadar kapalı kalmamış olabilir ama bu...