19 / 04 / 2024

diyarbakırda yapılacak eğitim yatırımları

diyarbakırda yapılacak eğitim yatırımları

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, ilde 2 bin 314 dersliğin yapımının sürdüğünü hatırlatarak, "5 yıl içerisinde ilin normal eğitim için ihtiyaç duyacağı derslik sayısı 4 bin" dedi...

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı ne zaman? Son başvuru tarihi? Sınavlar hangi illerde yapılacak? Başvuru kriterleri?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavı 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Depremden etkilenen 11 ili de kapsayan ve toplam 37 ilde gerçekleştirilecek sınavda başarılı olanlar 8 yıllık tam burslu eğitim imkanına kavuşacak.

Ankara'da 326 eğitim tesisinin açılışı yapılacak!

Ankara Valisi Vasip Şahin bugün saat 13.00'te 326 eğitim tesisinin açılışının yapılacağını belirtti.

Akhan Group Yapı Turizm Eğitim Danışmanlık ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akhan Group Yapı Turizm Eğitim Danışmanlık ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Kadircan Celaloğlu tarafından kuruldu. 

Csu Yapım Eğitim Ve Bilişim Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Csu Yapım Eğitim Ve Bilişim Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Mutlu tarafından kuruldu.

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

İzmir'e 41 yeni okul yapılacak!

İzmir'de eğitim öğretimin daha nitelikli ve verimle hale getirilmesi için kente 746 derslikli 41 yeni okul yapılacak.

Eskişehir'de özel eğitim tesisi yapım ve kiralama ihalesi 18 Haziran'da!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir'de özel eğitim tesisi yapım karşılığı uzun süreli kiralama ve işletme işi ihale ediliyor. İhale 18 Haziran'da yapılacak..

Zonguldak’ta 28 milyon TL’lik eğitim yatırımı yapılacak!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 2017 yılında Zonguldak ve ilçelerine toplamda 28 milyon TL eğitim yatırımı yapılacağını belirtti.

Kayseri’de Güreş Kamp Eğitim Merkezi yapılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’ye Güreş Kamp Eğitim Merkezi yapmak için harekete geçti. İhalesi yapılan Güreş Kamp Eğitim Merkezi için 7 firma teklif verdi.

Bingöl'e 100 yataklı sporcu kamp eğitim merkezi yapılacak!

Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, yaptığı açıklamada, 4 bin 920 metrekare arsa, 4 bin 400 metre kapalı alandan oluşacak 100 yataklı modern Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ihalesinin yapıldığını söyledi.

Ankara Balgat Eğitim Merkezi’nde sona gelindi!

Ankara Balgat'ta, açılması planlanan Balgat Eğitim Merkezi’nin yapımı son hız devam ediyor. Yapılan eğitim merkezinin içerisinde konferans salonundan, yatakhanesine, stüdyosundan mescidine kadar hizmetler olacak.

Batman Diktepe Köyü'ne 8 derslikli okul yapılacak!

Eğitim yuvasının olmadığı Batman-Diyarbakır il sınırındaki Diktepe köyünde 8 derslikli okul yapılacak. Muhtar Ramazan Yıldız, eğitim yuvasının yeni eğitim yılına yetiştirilmesini beklediklerini söyledi.

Muğla Menteşe'de bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla'dan Ankara'ya giden heyetle birlikte Ulaştırma ve Denizcilik, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor ile Sağlık Bakanı'nı ziyaret etti, kente yapılacak olan projelerin müjdesini verdi.

diyarbakırda yapılacak eğitim yatırımları Haberi

diyarbakırda yapılacak eğitim yatırımları


Diyarbakır'da eğitimdeki en büyük sorunu olarak belirtilen derslik ihtiyacı, bu konuda hazırlanan projelerle birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haftasonu kenti ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya dosya olarak sunuldu.


İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, düzenlediği basın toplantısında, ilde 16 bin 500 öğretmenin görev yaptığını, 78 branşta 2 bin 900 öğretmene daha ihtiyaç bulunduğunu söyledi.


İldeki öğretmen ihtiyacının Türkiye'deki ihtiyaca paralel olduğunu belirten Ağırbaş, din kültürü ve ahlak bilgisi, rehberlik, Türkçe, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, imam hatip meslek dersleri, ilköğretim, matematik ve İngilizce branşlarında yaklaşık 2 bin, geriye kalan 70 branşta ise 900 öğretmene ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.


-Derslik ihtiyacı


İlde yatırım programına alınan 190 projenin olduğunu ve bu projelerin 2 bin 314 dersliği içerdiğini bildiren Ağırbaş, projeden şu...