26 / 04 / 2024

Dizi çekimleri için kiralanan villalar

Dizi çekimleri için kiralanan villalar

İzlenme rekorları kıran diziler, yapımcı ve oyuncularına kazandırdığı kadar mekanları da zengin ediyor. Lüks daireleri, köşkleri hatta yalıları mesken tutan diziler, hem evlere turist çekiyor, hem de sahiplerine günde binlerce dolar kazandırabiliyor.

TOKİ İzmir İlk Evim, İlk İş Yerim projesi için kura çekimleri başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığının "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında İzmir genelinde yapılacak 12 bin 400 konut için hak sahiplerinin kurayla belirlenmesine başlandı.

Aslıhan Güner dizi için Ordu’ya yerleşiyor!

Süreç Film’in yeni sezon için Ordu’da çekeceği “Kuzey Yıldızı” adlı dizinin başrol oyuncusu Aslıhan Güner, Ordu'ya yerleşmek için ev arayışına girdi.

Kayıtdışı filminin çekimleri için Murat Atabarut'un evi kiralandı!

Başrollerini Erkan Petekkaya, Songül Öden ve Uğur Polat'ın paylaştığı 'Kayıtdışı' filmi için Mimar Murat Atabarut ve eşi Arzu Atabarut'a ait Polonezköy-Mahmut Şevket Paşa Köyü'ndeki sekiz odalı şato kullanılacak. Çift, 2 yıllığına kiraya verdikleri şato karşılığında 20 milyon euro kazanacak.

Yeni sektör: Dizi çekimleri için ev kiralama!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı olan Özay Şendir, bugünkü yazısında dizi çekimleri için mekan kiralamanın yeni bir sektör haline geldiğini anlattı. Şendir, Boğaz gören evlerin daha çok tercih edildiğini belirtti.

Kervansaray'ın Bodrum'daki otelinin ihalesinin feshi için dava açıldı!

Kervansaray Grubu’nun Bodrum’daki otelinin icra ihalesinin feshi için dava açıldı. Davada, bir dizi iddia gündeme geldi.

Ünye projeleri için geri sayım başladı!

Ünye için büyük önem arz eden projelerde geri sayım başladı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’da bu çerçevede sık sık Ankara’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirerek projelerin bürokrasi ayağını sıkı takip ediyor.

Caner Erkin, Şükran Ovalı’nın Bebek’teki evine taşındı!

Caner Erkin, Şükran Ovalı’nın Bebek’teki evine taşınarak evliliğe ilk adımı attı. Ovalı, dizi çekimleri için Ayvalık’ta olunca evdeki eksikleri tamamlamak da yıldız futbolcuya düştü... .

Kayseri Büyükşehir'den Erciyes için iki ihale!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes'e yaptığı yatırımları sürdürüyor. Erciyes'te yapılacak olan bir dizi çalışma için iki ayrı ihale gerçekleştirildi.

Yapımcılar, dizi setleri için ev ve yalı bulamıyor!

Yapımcılar, dizi setleri için ev ve yalı bulmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda cemiyetin ünlü isimleri, evlerini dizi yapımcılarına kiralıyordu. Ancak şimdi işler değişmiş ve ödenen yüksek rakamlar bile ev/ yalı sahiplerini ikna edemiyormuş.

Kıbrıs Geçitkale'de Reis filmi için plato kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan “Reis” filminin çekimleri Kıbrıs’ta yapılacak. Bu nedenle Geçitkale kasabasında küçük bir “Kasımpaşa” oluşturmak için inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Mehmet Çerçi yeni projeler için Ankara'ya gitti!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, hedeflediği yeni projeler için fikir alışverişinde bulunmak ve destek almak amacıyla geçtiğimiz günlerde Ankara'da Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu.

Kervan 1915 filmi için 5 ayda 2 şehir kuruldu!

1915 yılında 200 Ermeni'yi Giresun'dan Halep'e götüren Katırcı Salim'in hikayesini anlatan 'Kervan 1915' filminin çekimleri başladı. Film için yaklaşık beş aylık bir çalışmayla, dönemi bire bir yansıtan iki şehir kuruldu.

Mehmet Çerçi, Yunusemre'deki kentsel dönüşüm için Ankara'ya gitti!

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre İlçesini daha modem ve daha yaşanabilir şehir merkezi haline getirmek için gecesini gündüzüne katmaya devam ediyor. Çerçi, bu kapsamda gittiği Ankara'da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Dizi çekimleri için kiralanan villalar Haberi

Dizi çekimleri için kiralanan villalar



Dizi çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyat 8 bin liraya kadar çıkıyor. Bazı özel evler için bölüm başı ücret isteniyor.  35 bin liralık bu rakam, başrol oyuncusunun ücretine denk. 


İzlenme rekorları kıran diziler, yapımcı ve oyuncularına kazandırdığı kadar mekanları da zengin ediyor. İstanbul'un çeşitli yerlerinde lüks daireleri, köşkleri hatta yalıları mesken tutan diziler, hem evlere turist çekiyor, hem de sahiplerine günde binlerce dolar kazandırabiliyor. 


GÜNLÜK DAİRELER 4 BİNE ULAŞIYOR

 Hurriyetemlak verilerine göre; dizi ve reklam çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyatlar 8 bin liraya kadar çıkıyor, lüks dairelerde ise 4 bin liraya kadar çıkan rakamlar görmek mümkün. Bazı evler için bölüm başı ücret isteniyor. Bu da 35 bin lirayı buluyor. Dizilerde kullanılan evler genellikle Zekeriyaköy, Beykoz, Çengelköy, İstinye, Çekmeköy gibi kalabalıktan uzak...