29 / 03 / 2024

Doç.Dr. Ufuk Tutan

Doç.Dr. Ufuk Tutan

SON dönemlerde ev fiyatlarındaki yüksek artış vatandaşı ikinci el konut piyasasına yöneltti. Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ufuk Tutan konuyla ilgili konuştu..

Barınma krizi nasıl çözülür? Doç. Dr. Melih Yeşilbağ tek tek açıkladı!

Doç. Dr. Melih Yeşilbağ son dönemlerde gündemden düşmeyen konut sektörü ile ilgili açıklamalar yaptı. Yeşilbağ konutun yatırım aracı olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Doğu Karadeniz için korkutan deprem açıklaması: Denizin içindeki faylar riskli! 

Trabzon açıklarında gece meydana gelen 2,8 büyüklüğündeki depremin ardından Doç. Dr. Murat Özkaptan, önemli uyarılarda bulundu ve deprem riskini değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Doç. Dr. Şükrü Mete Tepegöz kimdir? Kariyerine ne zaman başladı?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Şükrü Mete Tepegöz kimdir? Şükrü Mete Tepegöz kariyerine ne zaman başladı?

50 saniye sonrasında Hatay depremi! Prof. Dr. Tuncay Taymaz tek tek inceledi! Perde arkasını açıkladı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Tuncay Taymaz başkanlığında toplanan ve aralarında Kocaeli Üniversitesi Doç. Dr. Serkan Irmak’ın da bulunduğu ekip Hatay'da kırılan fayın yıkıcı etkisini inceledi...

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Doç. Dr. İnan Keskin'den Düzce depremi açıklaması!

Merkez üssü Düzce olan 5 büyüklüğündeki depremden sonra açıklama yapan Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnan Keskin "Zemin koşuluna uygun yapı inşa edilmeli" dedi.

Doç. Dr. Bülent Özmen'den deprem uyarısı!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen yaptığı açıklamada İzmir depremi ve buna benzer büyüklükteki depremleri Türkiye için bir uyarı olarak düşünmek gerektiğini belirtti.

Balıkesir'de depreme karşı doğru yapılaşma anlatıldı!

Kentsel Dönüşüm ve Planlama Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Selim, zeminin özelliğine göre yapılması planlanan yapılaşmanın depreme neden olacağı hasarı azaltılacak.

Doğal bir alternatif biyofilik tasarım!

Doç. Dr Semra Arslan Selçuk, insanın doğal olana özlem duymasının kaçınılmaz olduğunu gösteren araştırmalardan hareketle mimarlık alanında biyofilik tasarım yaklaşımının geliştiğini belirtiyor...

İTO’nun yeni genel sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu oldu!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Genel Sekreterliği görevine Doç. Dr. Nihat Alayoğlu atandı. Alayoğlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde ders veriyor.

Doç.Dr. Ufuk Tutan Haberi

Doç.Dr. Ufuk Tutan

SON dönemlerde ev fiyatlarındaki yüksek artış vatandaşı ikinci el konut piyasasına yöneltti. Konuyla ilgili olarak Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ufuk Tutan: "2013 yılında tamamlanan her 5 konuttan 4 unun satıldığı görülürken 2014 yılında her 4 konuttan ancak 3'ünün satılabildiği görülüyor. Son iki yıldır, her yıl 200 binden fazla konutun tamamlanmasına rağmen alıcı beklediği görülürken başlanan inşaat ile tamamlanan  konut arasındaki farkın 100 binlerden 250 bine çıktığı saptanmıştır. Birçok konut inşaatının başlanmasına rağmen alıcısı olmaması nedeniyle bitirilmediği ve bitirilen konutların bir kısmının da satılamadığı görülüyor. Ayrıca, son bir yıldır ikinci el konutların ve ipotekli konutların satışında birinci el konutların - - satışlarına kıyasla önemli sayıda  artış gözlemleniyor"...