26 / 04 / 2024

Doğalgaz faturasını nasıl düşürürüz

Doğalgaz faturasını nasıl düşürürüz

ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk, tasarruf çözümlerini gerçek ölçüm verilerine dayandırmanın gelişi güzel çözümlere yönelmekten çok daha etkili olduğunu söyledi. İşte Doğalgaz faturasını düşürmenin 10 yolu...

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Borsada doğru portföy nasıl oluşturulur?

Yatırımcılar paralarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini araştırırken, borsada hisse almak isteyenler  için portföy önerisi geldi.  Daha çok kazanmak ve riski azaltmak isteyenler nasıl portföy oluşturmalı? Merak edilen sorunun cevabı geldi.  

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

İstanbul'un tarih dokusu korunsaydı bugün nasıl görünürdü? O görsellere yorum yağdı!

İstanbul'un tarih dokusu korunsaydı bugün nasıl görüneceğine ilişkin görsellere sosyal medyada yorum yapdı. İşte o görseller ve gelen yorumlar...

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşlarda doğlgaz fatura korkusu başladı. Vatandaşlar doğalgaz faturalarının nasıl geleceğini merak ederken, ilk rakamlar gelmeye başladı.  Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Son günlerde havaların soğuması ile vatandaşları doğalgaz faturasını nasıl ödeyecekleri telaşı aldı. Buna göre, kombisini açan, doğalgazı yakmaya başlayanlar hemen faturayı düşürmek ne yapmak gerektiğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları..

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

ING ve İGDAŞ doğalgaz faturalarınıza 3 taksit fırsatı sunuyor! 

ING ve İGDAŞ arasında gerçekleştirilen özel iş birliğiyle doğalgaz faturalarınıza artık 3 taksit imkanı sunuluyor! Bu kampanya kapsamında ING kredi kartınızla İGDAŞ'tan yüklü miktarda gelen doğalgaz faturalarını bu kampanya ile kolaylıkla ödeyebilirsiniz. İşte bu özel kampanyanın detayları...

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

Kredi daralması konut sektörünü nasıl etkiler?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kredi daralmasının konut sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Tahıl Koridoru'nun bitmesi hububat fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte 19 Temmuz 2023 fiyat listesi...

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Doğalgaz faturasını nasıl düşürürüz Haberi

Doğalgaz faturasını nasıl düşürürüz

ETADER, kullanmadığımız aygıtları kapatmak gibi tasarruf alışkanlıkları edinmenin yanı sıra uygun maliyetlerle uygulanabilecek birtakım tasarruf çözümleri önerdi.


ETADER: "Isı pay ölçer sistemi sayesinde, enerji israfını kolayca tespit edip bilinçli tasarruf önlemleri uygulayabilirsiniz, böylece kullanmadığınız enerji için para ödemek zorunda kalmamış olursunuz."


Enerji kullanımının sık aralıklarla otomatik ölçülmesi, tüketimin hangi günlerde ve saatlerde arttığının ayrıntılı olarak görülmesini sağlıyor. Böylece en acil tasarruf çözümlerine karar vermek kolaylaşıyor. Ayrıntılı ölçüm verileri, enerji israfının açıkça görülmesini sağlayarak tasarrufu teşvik ediyor.


En verimli tasarruf çözümlerinin genellikle çok uygun maliyetlerle gerçekleştirilebildiğini söyleyen Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) Başkanı Zafer Yavuztürk, "İhtiyaç duyduğumuz enerji ile ihtiyaç dışı tüketimi, yani israfı ayırt etmemiz gerekir, bunun tek yolu enerji tüketimini ölçen aletler kullanmak" diye konuştu.


Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu bilincini...