26 / 04 / 2024

doğalgaz sistemi

doğalgaz sistemi

Doğal gaz kullanımının her geçen gün yaygınlaştığı Türkiye'de uzmanlar, merkezi sistem kullanımının hem bina ömrüne hem de vatandaşın cebine katkı sağlayacağına dikkat çekiyor.

Sakarya doğalgaz dağıtım sistemi yapımı için acele kamulaştırma!

Sakarya ilinde tesis edilecek doğalgaz dağıtım sisteminin yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğalgaz sabit ödeme sistemi için gerekli belgeler!

Doğalgaz sabit ödeme sistemi ile İGDAŞ, ısınma faturasını uzun bir döneme yayarak daha küçük parçalar halinde ödenmesini sağlıyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine nasıl geçilir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi için gerekli belgeler nelerdir?

Doğalgaz kullanmayan iller!

Yeni inşa edilen binalardaki ısınma sistemi, doğalgaz oluyor. Baca sistemine sahip eski binalardaki soba kullanımları da doğalgaz hattının döşenmesi ile son buluyor. Peki henüz doğalgaz kullanmayan iller hangileri?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi, Kış aylarında yükselen doğalgaz kullanımı, bu dönemde faturaların da yükselmesine neden oluyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Burhanettin Çoban: Vatandaş ya Afjet ya da doğalgaz kullanacak!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehir merkezindeki hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz ve AFJET sistemi olup da kullanmayanlara zorunlu geçişlerin yaptırılacağını söyledi. Kullanmayanların cezai yaptırım olacağı belirtildi.

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir?

İGDAŞ’ın abonelerine sunduğu bir avantaj, bir ödeme kolaylığı olarak nitelendirilen doğal gaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl çalışır? Sistemin avantajları nelerdir?

İzmir Bornova'da doğalgaz borusu patladı!

İzmir Bornova'da İZSU adına görev yapan bir taşeron şirketin kanal çalışması sırasında, iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, İzmirgaz bölgedeki doğalgazı ve elektriği kestirdi.

Ankara'da doğalgaz borusu patladı!

Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü. Olay nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri alındı ve yol trafiğe kapatıldı. Başkent Doğalgaz ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Ankara'da doğalgaz borusunda patlama meydana geldi!

başkent Ankara'da yer alan yeni gar binasının inşaat çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü.

Honaz'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor!

Denizli’de ilçe olarak ilk kez Honaz’da başlatılan doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Kervan Yolu üzerinde ve bağlı sokaklarda başlayan çalışmaların ardından Honaz ilçesine gelecek yıl doğalgaz verilmeye başlanacağı belirtildi...

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

doğalgaz sistemi Haberi

doğalgaz sistemi

Makine Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Abdulgafur Yeniay, yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yıllarda doğal gaz kullanan illerin sayısında artış olduğunu belirterek, özellikle doğal gaz kullanımı ve denetimi konularında gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Yeniay, doğal gazın merkezi sistemle kullanımının önemine dikkat çekerek, "Olası depremlerde merkezi sistemde doğal gaz kullanımı daha az hasar ve can kaybına neden olur" dedi.

Bireysel ısınmanın binanın ısı dengesini bozduğunu ifade eden Yeniay, şunları kaydetti: "Münferit ısınmada, bir kat ısınıyor bir kat ısınmıyor. Dairenin birisi az ısınıyor, diğeri çok. Bu da binalarımızda terlemelere neden oluyor.

Özellikle mantolanmamış binalarda büyük sıkıntı oluşturuyor. Erzurum'da binalarımızın yüzde 98'inin mantolanmamış binalar olduğu da göze alınırsa konunun önemi daha çok anlaşılır. Terlemeler zaman içerisinde binaların önce sıvalarının...