18 / 04 / 2024

Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete açılıyor

Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 95 bin kişiye hizmet verecek “Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi”nin açılışı 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek...

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

Doğubayazıt'ta 10.7 milyon TL'ye satılık 18 iş yeri!

Doğubayazıt Belediye Başkanlığı, Doğubayazıt Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan iş yerlerini 10 milyon 674 bin 865 TL bedelle satışa çıkardı.

Doğubayazıt AVM'deki 8 dükkan 5 yıllığına kiraya veriliyor!

Doğubayazıt Belediyesi, Doğubayazıt Alışveriş Merkezindeki 8 dükkânı 5 yıllığına kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 7 Ocak 2019 Pazartesi günü yapılacak...

Doğubayazıt'ta 3 milyon TL'ye satılık 22 home ofis!

Doğubayazıt Belediyesi, Çiftepınar Mahallesi'ndeki 22 home ofisi ihale ile satıyor. İhale 20 Mart'ta gerçekleşecek..

Doğubayazıt'ta 13 dükkan 5 yıllığına kiraya veriliyor!

Doğubayazıt Belediyesi, 13 dükkanı 5 yıllığına kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 20 Şubat'ta gerçekleşecek..

Doğubayazıt'ın çehresi değişiyor!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapımı devam eden modern kamu binaları ve lojmanlar Doğubayazıt'ın çehresini değişiyor.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Nizip İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nizip’e yaptırılan 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı. Tesis Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı törenle açıldı.

Doğubayazıt'ta kent müzesi geliyor!

Doğubayazıt Kaymakamlığı öncülüğünde yapımına başlatılan Ahmed-i Hani Kent Müzesi ve Eski Doğubayazıt Evi yapım çalışmaları sürüyor.

Ağrı Doğubayazıt'ta yıkım gerginliği!

Doğubayazıt ilçesinde 5 ev, bir işyeri ve inşaat halindeki bina, kaçak olduğu gerekçesiyle görevlilerce yıkıldı. Ev sahipleri ile yıkım görevlileri arasındaki gerginlik, güvenlik güçlerince yatıştırıldı.

Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi 40 milyona mal olacak!

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon’un içme suyu ve kanalizasyon sorunlarına çözümler üretmeye devam ediyor.

Manisa Kıranşeyh İçme Suyu Arıtma Tesisi yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, sondaj kuyusu açtıktan sonra ihtiyaç duyulan noktalara içme suyu arıtma tesisleri inşa ederek vatandaşlara ulaşan suyun kalitesini artırıyor.

Balıkesir İvrindi'ye 5.3 milyon liraya yeni içme suyu inşaatı!

BASKİ'nin yatırımlarına bir yenisi daha eklendi. İvrindi İçme Suyu İletim Hatları ve Depo İnşaatları Temel Atma Töreni, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da katılımıyla yapıldı.

Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete açılıyor Haberi

Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan 95 bin kişiye hizmet verecek “Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi”nin açılışı 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek.


“Doğubayazıt İçme Suyu Arıtma Tesisi”nin açılışı törenine, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta,  Müsteşar Yardımcısı Murat Zorluoglu, Ağrı Valisi, Doğubayazıt Belediye Başkanı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, AB Komisyonu ve Delegasyonu yetkilileri, ilgili paydaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılacak.


2012 yılında başlatılan proje 2 buçuk yıl süren yoğun çalışmalar neticesinde tamamlandı.


Tesisin işletmeye alınmasıyla Doğubayazıt halkına Avrupa Birliği standartlarında 24 saat kesintisiz içilebilir su sağlanacak. Proje ile içme suyu arıtma tesisi yanı sıra 53 km düktil demir ana isale hattı, 204 km şehir içme suyu şebekesi, içme suyu pompa istasyonu, yaklaşık 12 Bin ev...