24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.



Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, İstanbul'un su ihtiyacının bir kısmını karşılayan Sazlıdere Barajı'nın tamamı yok olacak ve kanala dönüşecek. Planlarla barajın çevresindeki içme suyu havzası da imara açıldı. Vatandaşların tapularına daha planlar askıdayken şerhler konulduğu iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre, kanalın çevresine 'zemin+3' kat izni verildi. Planlarda Şahintepe-Yarımburgaz Mağarası'nı kurtarmak için herhangi bir çözüm getirilmedi.

Kanal İstanbul'un 3. etap planları, Çilingir, Dursunköy, Hacımaşlı, Hadımköy, Haraççı, Sazlıbosna, Güvercintepe, Kayabaşı, Şahintepe ve Şamlar olmak üzere 10 köyü kapsıyor.

Planlama alanı toplamda 5 bin 893 hektar. Planlama Hacımaşlı, Sazlıbosna ve Çilingir köy yerleşimleri ile Dursunköy ve Şamlar’ın tarım alanlarını da içeriyor. Hektarlarca alana sahip Sazlıdere Barajı da bu planın içerisinde tamamen yok oluyor ve barajın yer aldığı alan kanalın bir bölümüne dönüşüyor. Barajın içme suyu havzası ise imara kapalıydı ve koruma altındaydı. Planla bu alan da imara açıldı.

Diğer bir yandan vatandaşların tapularına daha planlar askıdayken şerhler konulduğu öne sürüldü. Bu sebeple planlara çok sayıda vatandaşın itiraz ettiği belirtildi.

 

İBB’den 25 soruda Kanal İstanbul broşürü!


Geri Dön