26 / 04 / 2024

Doğubayazıt'ta 10.7 milyon TL'ye satılık 18 iş yeri!

Doğubayazıt'ta 10.7 milyon TL'ye satılık 18 iş yeri!

Doğubayazıt Belediye Başkanlığı, Doğubayazıt Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan iş yerlerini 10 milyon 674 bin 865 TL bedelle satışa çıkardı.



 

Doğubayazıt Belediye Başkanlığı, Doğubayazıt Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan iş yerlerini satışa çıkardı. İş yerlerinin toplam satış bedeli 10 milyon 674 bin 865 TL olarak belirlendi.

Doğubayazıt ta 10.7 milyon TL ye satılık 18 iş yeri!

Yukarıdaki tabloda niteliği, tapu bilgileri ve diğer özellikleri,(muhammen satış bedeli, geçici teminat miktarı) belirtilen Doğubayazıt Belediyesine ait taşınmazlar Doğubayazıt Belediye Başkanlığınca 30.06.2021 Çarşamba günü Saat 14:00’ de Belediye İhale Salonunda ihale ile satılacaktır. Taşınmaz mal satış şartnamesi 250,00 TL (İki Yüz Elli TL) karşılığında Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden temin edilebilecektir.
Madde 2. Taşınmazların muhammen bedelleri ve geçici teminat miktarları, yukarıda tabloda gösterilmiştir.
İstekliler söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesine katılabilmek için satın alacakları taşınmazların muhammen bedelin en az %3’ü(yüzde üç) nispetinde geçici teminatı nakden veya teminat mektubu ile yatırmak zorundadır.

Madde 3. İstenen Belge Ve Bilgiler
a. Satış peşin olarak yapılacak olup, ihale uhdesinde kalan kişi kendisine yapılan tebliğde verilen süre içerisinde ödemeyi Belediyenin göstereceği hesaba yapacaklardır.
b. İhaleye katılan istekliler geçici teminat tutarını yatırmak koşuluyla birden fazla iş yeri ve home-ofis hakkında teklif verebilirler.
c. İhale sonucu oluşacak Tapu devir masrafları, karar pulu, damga vergisi ve sözleşme bedeli ihale alıcısına aittir.
d. İhale üzerine kalan istekli ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu Kapalı Teklif Usulü gereğince teklif sunacaktır.
e. Hali hazırda idarenin kiracısı olarak bulunan işyerlerinde bulunan kiracıların idareyle imzalamış olduğu sözleşmeden kaynaklı doğan hakları korunacaktır. Taşınmaz sahibi bu koşullar altında teklifini sunacağını kabul ve taahhüt eder.

Doğubayazıt ta 10.7 milyon TL ye satılık 18 iş yeri!

f. Ödeme sözleşme imzalama süresi içerisinde gerçekleşirse kesin teminat alınmayacaktır. Aksi takdirde Satış tutarının %6 ‘sı oranında Kesin teminata hükmedilecektir.
g. 2886 ve 4734 Sayılı Devlet İhale Kanunlarına göre yasaklı olanlar doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamaz. İhaleye giren istekliler ihale akdini yerine getirmedikleri takdirde geçici teminatları irat kaydedilir. Bu yasağa uymayarak ihaleye girenin üzerine ihale yapılmış bulunsa da ihale bozularak geçici teminatı sözleşme yapılmış ise feshedilerek kesin teminatı irat kaydolunur. İlgili kurala uymayanlar hiçbir hak iddia edemezler.
h. İhale komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
a. İhale Komisyonu İsteklilerin ibraz ettikleri belgelerin tam ve doğru olduğunu kontrol eder, belgeleri eksik ya da şartnameye uygun olmayan isteklilerin açık artırmaya katılamayacakları tutanakla kayıt altına alınır. 
j. İhaleye iştirak edecek isteklilerin, en geç ihale günü saat 14.00’ e kadar Belediye Başkanlığı toplantı Salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir. 
k. İhtilaf vukuunda Doğubayazıt Mahkemeleri ve İcra daireleri yetkilidir.
Doğubayazıt Belediye Başkanlığından İlan Olunur.


Geri Dön