26 / 04 / 2024

Doha Metro Projesini kim inşa edecek

Doha Metro Projesini kim inşa edecek

FCC konsorsiyumu, Doha'dan 2022 Dünya Kupası şehirlerinden Vakra'ya uzanacak 506 milyon euro'luk metro ihalesini kazandı. 506 milyon euro değerindeki projede, Barva, Vakra ve Katar Ekonomik Bölgesi'nde istasyonlar inşa edilecek.

Doha Metrosu'nu İspanyollar inşa edecek!

FCC konsorsiyumu, Doha'dan 2022 Dünya Kupası şehirlerinden Vakra'ya uzanacak 506 milyon euro'luk metro ihalesini kazandı. 506 milyon euro değerindeki projede, Barva, Vakra ve Katar Ekonomik Bölgesi'nde istasyonlar inşa edilecek.

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan başkente yeni metro müjdesi!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, sanayi ve ticarette hak ettiği yerde olmayan başkent Ankara için dev projesini duyurdu. İşte havalimanı için yeni bir metro müjdesi veren Turgut Altınok'un o açıklamaları...

Avrasya GYO, Metro Hotel Apartments projesini durdurdu!

Avrasya GYO, başvuru sürecinin uzaması ve başvuru sürecindeki piyasa koşullarındaki değişiklik sebebiyle SPK'ya yapılan sermaye artırım talebinin geri çekilmesine ve Metro Hotel Apartments Projesinin durdurulmasına karar verildi

Ankaralılara müjde! Yeni metro projesi Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması hedeflenen yeni metro hattı projesini Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu duyurdu.

Adana'ya metro müjdesi!

Kentteki yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çarenin metroda olduğunu, projenin onaylanmasıyla beraber 300 milyon dolar kredi alacaklarını ve metro projesini başlatacaklarını söyledi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

Doğuş İnşaat Bulgaristan’da ikinci metro projesini hayata geçirdi!

Bulgaristan’da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Doğuş İnşaat’ın başkent Sofya’da hayata geçirdiği 8 kilometrelik metro hattı açıldı.

Avrasya GYO'dan Edirne'ye Metro Hotel Apartments projesi!

Avrasya GYO, Edirne ili Merkez ilçesi Kirişhane Mahallesi Soğukkuyu mevkiinde 2261 ada 16 parsel de kayıtlı 19 bin 532 metrekare arsa alanı üzerinde Metro Hotel Apartments isimli projesini hayata geçirmek için çalışmalara  başladı.

Gebze-Darıca Metro Hattı projesi görücüye çıktı!

Tarihinin en büyük yatırımını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze-Darıca Metro Hattı projesini görücüye çıkardı.

Adana'nın yatırım programı ve metro projesi mecliste!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana ilinin yatırım programı ve metro projesini meclis gündemine taşıdı...

İstanbul'da ihale iptal kararı kaldırılan 4 metro TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da ihale iptal kararı kaldırılan dört metro projesini meclis gündemine taşıdı..

Selim Akyıldız metro inşaatları için uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, ihalesi yapılan 6 metro projesini iptal etmişti. Metro inşaatlarının durdurulmasının ciddi sorunlara yol açabileceği tartışılıyor.

Menderes Türel'den Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesini Antalya’ya kazandırmaya hazırlanırken, Konyaaltı ve Lara’yı birbirine bağlayacak olan metro çalışmalarının da 2019 yılı içerisinde başlayacağını söyledi.

Metal Yapı Konut 2 projesini Katar'da tanıttı!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından olan Metal Yapı Konut, Katar Doha'da düzenlenen EXPO Turkey by Qatar Fuarı'na katıldı. Şirket, fuarda 2 projesini tanıttı.

Doha Metro Projesini kim inşa edecek Haberi

Doha Metro Projesini kim inşa edecek


İspanya merkezli FCC konsorsiyumu, Doha'dan 2022 Dünya Kupası şehirlerinden Vakra'ya uzanacak 506 milyon euro değerindeki metro ihalesini kazandı. FCC açıklamasına göre, 2,57 milyar katar riyali (506 milyon euro) değerindeki proje kapsamında, Barva, Vakra ve Katar Ekonomik Bölgesi'nde istasyonlar inşa edilecek. Aralarında Türkiye'den Yüksel İnşaat'ın da yer aldığı konsorsiyumun yapacağı 7 kilometrelik bölümün 31 ayda tamamlanacağı belirtildi. 

Katar Demiryolu idaresi, geçen yaz Doha metrosunun birinci kısmının tamamlanması için ihale açmıştı. FCC konsorsiyumunun yapacağı bu bölüm, birinci kısımdaki kırmızı hattı daha da güneye taşıyarak, Katar'ın 2022 Dünya Kupası altyapı hazırlıklarına katkı yapacak, trafiği rahatlatacak. 



Dokuz...