26 / 04 / 2024

Adana'nın yatırım programı ve metro projesi mecliste!

Adana'nın yatırım programı ve metro projesi mecliste!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana ilinin yatırım programı ve metro projesini meclis gündemine taşıdı...



CHP  Adana  Milletvekili Ayhan Barut, Adana ilinin yatırım programı ve metro projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Barut, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Milletvekili Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Barut'un soruları

1. 1988 yılında yapımı için ilk adımı atılan, 1996'da yapılmaya başlanan ve 2010 Mayıs ayında kısmi açılışı gerçekleştirilen Metronun Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Ankara, İstanbul ve Antalya örneklerinde olduğu gibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devralınması yönünde bir planlamanız var mı?

2. Adana Büyükşehir Belediye bütçesinin her yıl yüzde 40'ının Metro borcuna gidiyor olması AdanalIlara yapılan bir haksızlık değil mi?

3. Metro ve Hızlı Tren projelerinde Adana'nın ihtiyacı olan yeni etaplara başlanabilmesi ve mevcut durumun bitirilebilmesi için Bakanlık olarak bir planlamanız sözkonusu mudur?

4. 2002 - 2018 yılları arasında Adana ilimiz için yatırım programına alınan projelerin bakanlığınız ve bağlı kuruluşlarına göre dağılımı ve proje sayısı ayrı ayrı kaçtır? Bu proje ve yatırım programlan nelerdir?

5. 2002 - 2018 yılları arasında Adana ilimizden toplanan vergi miktarları ile gerçekleştirilen yatırım miktarları kıyaslandığında bakanlığınız ve bağlı kuruluşları arasında;

a. Ödediği vergi bakımından Adana 81 ilimiz içinde kaçıncı sıradadır?

b. Aldığı kamu yatırımı bakımından Adana, 81 ilimiz içinde kaçıncı sıradadır?

6. 2002 - 2018 yılları arasında Adana ilimizde yatırım programına alınan projelere yıllar itibarıyla ne kadar ödenek tahsisi yapılmış ve ne kadarı harcanmıştır?

7. 2002 - 2018 yılları arasında yatırım programında proje bitiş tarihi uzatılan kaç proje yer almaktadır? Bu projelerin bitiş tarihi neden uzatılmıştır?

8. 2018 yılı itibarıyla Adana ilimizde yatırım programında yer alan hangi projeler tamamlanacak ve hizmete sunulacaktır?

 


Geri Dön