26 / 04 / 2024

dolar analiz son dakika

dolar analiz son dakika

Uluslararası para sisteminin merkezinde yer alan dolar için Prof. Dr. Güven Delice, dolar merkezli uluslararası para sisteminin sürdürülebilirliği konusunu kaleme aldı.

Dolar bugün ne kadar? Bugün dolar kaç TL? 2 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

Milyonlarca kişi dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Dolar/TL kuru haftanın dördüncü işlem gününde güne 28,32 TL'nin üzerinde başladı. 

1 dolar 60 TL! Elinde doları olanları buz kestiren rakam geldi! 29 Ekim 2023 1 dolar kaç TL? 

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Peki dolar yükselecek mi? Dolar ne kadar olacak? İşte 29 Ekim 2023 1 dolar kaç TL?

Elinde avucunda dolar olanlar aman dikkat! Hemen 10 Eylül 2023 son dakika dolar kuruna bakın!

Elinde avucunda dolar olanlar son dakika dolar kuru ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki dolar kuru bugün ne kadar? İşte 10 Eylül 2023 son dakika dolar kuru...

9 Eylül 2023 Cumartesi dolar ne kadar? Bugün dolar/TL kuru kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı

Dolar/TL sınırlı yükselişini sürdürüyor.  Ekonomide 3 yıllık yol haritası belirlendi. Programa göre, enflasyonun 2026'da tek haneye düşürülmesi hedefleniyor. Bu gelişmelerle birlikte dolar kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki dolar bugün ne kadar?  Güncel dolar/TL alış satış f

Elinde avucunda altın ve dolar olanlar aman dikkat! İslam Memiş 'Beklentim pozitif yönde' diyerek rakam açıkladı!

Altın ve dolar kurunda son dakika gelişmeler haftanın üçüncü işlem gününde de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarına ''Beklentim pozitif yönde' diyerek rakam açıkladı.

Dolar yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Dolar tam bu kadar olacak! Yatırımcılar acil bakın!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşüşe geçen dolar kuru için, uzman isimden uyarı geldi.  Dolar ne kadar olacak sorusu yanıt buldu. Yatırımcılar acil bakın!

Doların işi bitti diyenlere Ekonomist Selçuk Geçer'den açıklama geldi! Dolar borcu olanların eli ayağı titreyecek

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşüşe geçen dolar kurunu değerlendirdi. Doların işi bitti diyenlere Selçuk Geçer'den açıklama geldi. İşte Selçuk Geçer dolar yorumu son dakika...

1 dolar o tarihte 31 lirayı aşacak! Bu sefer tarihi Merkez Bankası verdi: 1 dolar kaç TL 23 Temmuz 2023?

Doları olanlar, dolar alacaklar ve milyonlarca yatırımcı dolar kurundaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Milyonlarca kişi, dolardaki yükselişin sürüp sürmeyeceğini, dolar ile ilgili tahminleri merak ediyor. 

Özgür Demirtaş 'toplanın anlatıyorum' diyerek dolardaki son durumu yorumladı! 

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından ''toplanın anlatıyorum'' diyerek dövizdeki son durumu yorumladı! İşte Özgürtaş'tan dolar yorumu son dakika...

1 doları bile olanlara bayram sürprizi! Dolarda sular duruldu mu? 28 Haziran 2023 dolar/TL kuru...

Yatırımcılar ve vatandaşlar sık sık dolar kurundaki son durumu araştırıyor. Piyasaların kapalı olduğu bugün doların kaç lira olduğu merak ediliyor. İşte 28 Haziran 2023 dolar/TL kuru...

Necmettin Batırel'den olağanüstü bir tahmin! Dolar asında 9 TL dedi, ortalık karıştı!

Ünlü ekonomist Necmettin Batırel, dolar kurundaki son gelişmelerle ilgili olarak çarpıcı bir tahminde bulundu. Batırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda doların gerçek değerinin 9 TL olduğunu belirterek, önümüzdeki üç ay içinde bu seviyeye gerileyeceğini öngördü. 

Gümbür gümbür gelen dolar kurunda son dakika! Doların geleceği en yüksek rakam tek tek açıklandı! Doları olanlar dikkat!

Gümbür gümbür gelen dolar kurunda son dakika... Doların geleceği en yüksek rakam tek tek açıklandı... Doları olanlar aman dikkat...

Yastık altındaki dolarlar o tarihte çıkacak! Dolar öyle bir yükselecek ki... Bu rakamı görenler gözlerine inanamayacak

Dolar kuru son günlerde yeni rekorlara imza atıyor. Doların ne kadar olacağını araştıran yatırımcılar ise ''dolar ne kadar olacak?'' sorunu araştırıyor. 

dolar analiz son dakika Haberi

dolar analiz son dakika

Prof. Dr. Güven Delice, dolar merkezli uluslararası para sisteminin sürdürülebilirliği konusuna değinerek bugün ve yarın doların nasıl olacağına yönelik analizde bulundu. İkinci Dünya Savaşı sonrasında yürürlüğe konulan Bretton Woods Sistemi'nde ABD doları küresel bir mübadele aracına dönüştüğünü söyleyen Delice şu ifadelere yer verdi...

''Dolar rezerv para ve müdahale parası niteliklerine haiz olarak işlem görmüştü. Bu durum, üstü kapalı bir biçimde ABD Merkez Bankasını da (Fed) dünya merkez bankası statüsüne yükselmesini sağlamıştı.

Bu dönemde uygulamaya geçirilen ABD dolarına dayalı tek kutuplu küresel para sistemi çok az değişikliğe uğrayarak bugüne kadar gelmiş, ancak özellikle 2008 küresel finans krizi sonrasında sistem değişikliği talepleri daha çok ülke tarafından ve daha ciddi düzeyde dile getirilmeye ve bu konuda somut adımlar atılmaya başlanmıştı.

Gelinen noktada, tek kutuplu para sisteminin sürdürülemez...