25 / 04 / 2024

 Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı nedir 2020

 Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı nedir 2020

Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Hasan Can, “Parasını ekonomik dalgalanmalardan korumayı amaçlayanlara özel geliştirdiğimiz 'dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı' modeliyle kazanç potansiyeli yüksek bölgelerde arazi yatırım fırsatı sunuyoruz” dedi...

Ev fiyatları dolar bazında yüzde 7'ye kadar geriledi: Konutta yaz sonu fırsat olabilir!

Ev alacakların en çok merak ettiği konulardan biri fiyatların nasıl seyredeği oluyor. Trader Kulübü kurucusu Emre İşlek, konut piyasası ile ilgili önemli bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

'Dolar alın diyen' uzmanlara ünlü ekonomistten tepki! Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Dolar kuru Türk Lirası karşısında 1 Haziran’dan 5 Mart’a, yaklaşık 9 aylık süreçte yüzde 52 artış gösterdi. Uzmanlar yatırımcılar için dolar alın uyarısında bulunurken, ünlü ekonomistten tepki geldi; Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Borsa tarihi rekorunu kırdı, dolar zirvesine yaklaşamadı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi tüm zamanların rekorunu kırarak zirveyi gördü. Endeks Türk lirası bazında rekor seviyelere ulaşırken, 2023’teki dolar seviyelerini henüz göremedi

Asgari ücret Euro bazında en yüksek seviyesine bu yıl erişti!

Asgari ücret dolar ve Euro bazında en yüksek rakamlara erişse de Avrupa’da en düşük ücret olmaktan kurtulamadı. Türkiye’nin asgari ücreti Avrupa’da en düşük 5’inci ücret olarak belirlendi. 

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Ev sahibi olmak ortalama gelir seviyesine sahip kesimin alım gücünü aşarken, fiyatlardaki artış dolar bazında gerilemeye başladı. Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken Borsa Analisti Tardu Barlas, “Konut fiyatları sizce pahalı mı?” diye sordu.

Konut fiyatları dolar bazında gerilemeye başladı! Asıl düşüş ne zaman olacak? İşte cevabı

Kredi faizlerinin artışı, yüksek fiyatlar nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken piyasadaki durgunluk devam ediyor. Yatırımcı Bora Özkent X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dolar bazlı fiyat düşüşünün başladığını belirterek, fiyatların hızla gerileceğini söyledi.

Dolar 30,14 seviyesinden işlem görüyor

Dolar/Türk Lirası, güne yatay seyir ile  başlamasının ardından da 30,1430 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Dolar, dün artış eğiliminde hareket ederken dolar/TL bazında günü yüzde 0,1 yükselişle 30,1316'dan tamamlandığı kaydedildi. 

Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaparak, fiyatların dolar bazında sert düşüşünün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Asgari ücret dolar bazında yıllar içinde ne kadar oldu? Bakın asgari ücret nereden nereye gelmiş...

2024 yılı asgari ücret dün belli oldu. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklandı ve orta Vadeli Program'daki ortalama döviz kuru dikkate alındığında 462 dolar oldu. Peki asgari ücret yıllar içinde dolar bazından nereden nereye geldi?

OSS: Yurt içi satışlar dolar bazında yüzde 10,83 oranında yükseldi

Otomotiv satış sonrası pazarında yaşanan artış trendi üçüncü çeyrekte de giderek devam etti. İşte haberin ayrıntıları...

 Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı nedir 2020 Haberi

 Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı nedir 2020

Gelişen kentler ve bölgeler göç alarak büyümeyi sürdürüyor. Özellikle nüfus artışının olduğu bölgelerde konut, ticaret, sanayi, eğitim ve hizmet sektörünün canlanması, artan bina ihtiyacı toprak ve arazi ihtiyacını da aynı yönde artırıyor. Son yüzyılın istatistikleri, doğru seçilmiş bölgede uygun fiyata alınmış arazinin tüm yatırım araçlarının çok üstünde getiri sağladığını gösteriyor.  

Son dönemde konut fiyatlarındaki reel düşüş ve kira amortisman oranlarının 300 ay seviyesine çıkması sebebiyle yatırımcıların arazi ve toprak alımına yönelmesinin daha doğru olacağına işaret eden Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Hasan Can, “Öncelikle sanayinin, ticaretin ve nüfusun artacağı yerlerde yapılacak yatırımların getirisi çok yükselecek. Parasını ekonomik dalgalanmalardan korumayı amaçlayanlara özel geliştirdiğimiz “dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı” modeliyle kazanç potansiyeli yüksek bölgelerde arazi yatırım fırsatı sunuyoruz” diye konuştu.

Toprağın değerli bir...