16 / 04 / 2024

dolar beklentisi merkez bankası

dolar beklentisi merkez bankası

Merkez Bankası'nın (TCMB) anketinde piyasanın 2022 yılının sonunda dolar/TL beklentisi 16,13 oldu. Enflasyon beklentisi ise yüzde 29,75 olarak açıklandı.

Merkez Bankası açıkladı! Dolar yıl sonunda işte bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; yıl sonu enflasyon beklentisi Şubat'ta yüzde 42,04'den yüzde 42,96'ya çıktı, ayrıca yıl sonu doları/TL beklentisi de 40,02 TL şeklinde oldu.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; sene sonu enflasyon beklentisi Ocak'ta yüzde 42,04 seviyesinde gerçekleşti. Sene sonu doları/TL beklentisi ise, 40 TL oldu.

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu'ndan 2024 yılı için ons altın ve dolar beklentisi!

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu herkesin merakla araştırdığı, 2024 yılı için ons altın ve dolar tahminini açıkladı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Dolar yıl sonunda bu kadar olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Son dakika Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Ankete göre yıl sonunda dolar beklentisi açıklandı. Peki yıl sonu dolar beklentisi ne oldu? İşte Merkez Bankası yıl sonu dolar beklentisi...

Son dakika! Merkez Bankası resmen açıkladı! Enflasyon tahmini yükseldi! Yıl sonunda dolar 30 lira olacak!

Son dakika haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Buna göre  Katılımcıların 12 ay sonraki enflasyon beklentisi yükselirken, yıl sonunda dolar 30,14 lira olacak.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, altın, dolar ve borsa yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Dolar 42 TL'ye çıkacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bomba dolar tahmini!

Yıl sonu dolar beklentisi dudak uçuklattı! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer  resmen açıkladı. Bu rakama gelirse fiyatlar uçar... İşte ayrıntılar...

Son dakika! Merkez Bankası yıl sonu beklentisini açıkladı! Yıl sonunda dolar ve enflasyon böyle olacak

Son dakika flaş haber... Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi açıklandı. Ankette, yıl sonu tüketici enflasyonu beklentisi ağustos döneminde yüzde 43,82'den yüzde 59,46'ya yükseldi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi ise, 29,82 TL'ye çıktı.

Altın fiyatlarında kritik gün! İslam Memiş rakam verdi

Gram altın ve dolar ABD Merkez Bankası'nın alacağı politika faizi kararına odaklanmış durumda. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken tahmin yaptı. Piyasaların bıçak sırtında olduğunu ifade eden Memiş, gram altın için rakam paylaştı. İşte tüm detaylar...

Dolar/TL tarihi zirveye yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? 1 dolar kaç TL?

Dolar/TL, Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini beklentilerin altında artışla yüzde 17,5’e yükselterek sıkılaştırmanın kademeli sürdürüleceği mesajından sonra tarihi zirvelere yakın yatay seyrediyor.

Merkez Bankası tek tek açıkladı: Dolar tam 31.44 TL olacak! Resmen tarih verildi! 

Merkez Bankası'nın temmuz ayı piyasa anketinde yeni dolar, enflasyon ve faiz beklentisi belli oldu. İşte o rakamlar...

dolar beklentisi merkez bankası Haberi

dolar beklentisi merkez bankası

Merkez Bankası (TCMB) tarafından, ocak ayına yönelik piyasa katılımcıları anketi sonuçları açıklandı. Verilere göre, piyasanın 2022 yılının sonunda dolar/TL beklentisi 16,13 TL oldu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 15,56 TL iken, bu anket döneminde 16,85 TL olarak gerçekleşti. Böylece, kur korumalı mevduat uygulamasına rağmen piyasanın TL’de değer kaybının devamını beklediği görüldü.

2022 sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi kaç oldu?

ENFLASYON BEKLENTİLERİ DE YÜKSELDİ

2022 yılının sonunda tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 29,75 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 21,39 iken, bu anket döneminde yüzde 25,37 oldu.

24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 14,41 ve yüzde 15,54 olarak gerçekleşti.

BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan...