19 / 04 / 2024

dolar endeksi

dolar endeksi

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.

Dolar tozu dumana kattı! Bu seviye görülmedi! Elinde dolar olanlar hemen bakın

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra tozu dumana kattı, bu seviye görülmedi. Doların olanlar hemen bakın. Son dakika dolar kuru 24 Eylül 2022...

Borsa tarihi rekorunu kırdı, dolar zirvesine yaklaşamadı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi tüm zamanların rekorunu kırarak zirveyi gördü. Endeks Türk lirası bazında rekor seviyelere ulaşırken, 2023’teki dolar seviyelerini henüz göremedi

Altın yatırımcıları dikkat! Çeyrek altın 3 bin 387 TL oldu! 26 Ocak 2024 altın fiyatları

Altının ons fiyatı bugün dolar endeksi ve BAD tahvil verilerinin etkisiyle yükselişe geçti. Çeyrek altın haftanın son işlem gününde 3 bin 387 TL oldu. İşte 26 Ocak 2024 altın fiyatları.

Altın fiyatları zirveden gerilemeye doğru yöneldi...

Altının ons rakamı, Fed'in faiz indirimine yönelik beklentiler ile tarihi rekorunu 2148 dolara taşırken; gram altın da zirvesini yenilemiş oldu ve 2000 liraya kadar geldi. Altın fiyatları sonrasında, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki artışın etkisi ile rekor seviyeden aşağı doğru geriledi. İ

Altındaki yükseliş tavan yaptı! Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde...

Ons altın rakamı, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün etkisi ile 1982 dolara kadar çıkış gösterdi. Buna göre, Gram altın fiyatı, ons altındaki artışında etkisi ile tarihi zirvesine ulaştı. İşte haberin detayları...

Altında oynaklık artarken dolar trendini koruyor! 

Dolar endeksi, ekim başında 107,35 seviyesinde yılın zirvesini kaydettikten sonra geçen hafta itibarıyla  105,5 seviyesinde sınırlı kaldı. Altında ise hareketlilik devam ediyor.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

1 gram altının satışı durduruluyor mu? İslam Memiş resmen açıkladı! Yatırımcıların etekleri tutuştu!

Dolar endeksi 10 ayın zirvesine yükselirken ons altın 7 ayın en düşük seviyeni gördü. Altın fiyatları kırmızı alarm verirken ''1 gram altının satışının durdurulacağı'' gündeme bomba gibi düşerken, İslam Memiş'ten açıklama geldi. 

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

ABD enflasyonu sonrası dolarda son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? 11 Ağustos Cuma dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD'de  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. ABD enflasyonu sonrası dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira?

Borsada kar satışları geldi! BIST 100 endeksi düştü, döviz ve altın yükseldi!

Borsa günü düşüşle kapatırken, altın ve döviz piyasalarındaki hareketlilik sürüyor. BIST 100 endeksi kar satışlarıyla yüzde 0,51 oranında değer yitirirken, dolar, euro ve altın fiyatlarında yukarı doğru seyir sürüyor.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

Seçim öncesi piyasalar tedirgin! 9 Mayıs BIST 100 endeksi ne oldu? Dolar ve euro kaç liradan satılıyor?

Seçimler öncesi piyasalarda tedirgin hava devam ediyor. Borsa günü yüzde 0,56 oranında değer kaybıyla kapatırken, Türk Lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti. Uzmanlar, seçimlere kadar piyasalarda dalgalı seyrin devam edeceğini öngörüyor.

Doları olanlar mutlaka baksın! Merkez Bankası'ndan açıklama: Yıl sonunda dolar kaç lira olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları açıkladı. Buna göre; sene sonu Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış beklentisinin yüzde 37,77 olduğu açıklanırken sene sonu dolar beklentisi ise 23,15'e yükseldi. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar...

dolar endeksi Haberi

dolar endeksi

Dolar endeksi, son bir yıl içinde yüzde 20’lik artışla 93,78 seviyesinden 112 seviyesine yükseldi.

ABD’nin kamu, birey ve şirket borçlarının toplamı 55 trilyon dolar oldu. Resesyonla (ekonomik durgunluk) ve yüksek faiz ödemeleri ile karşı karşıya kalan ABD, güçlü dolar kuru yüzünden iyice ağırlaşan mali kriz yükünün taşıyamaz hale geldiği ile ilgili tartışmalar gündemden düşmüyor.

ABD ENDİŞE İÇİNDE...

Yüksek enflasyonla mücadele edebilmek için agresif bir faiz politikası izleyen ABD, bir yandan da bütün dünyada yükselen dolar kuru endişesi yaşıyor. 

ABD dolarının sepetteki diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen dolar endeksi 112 seviyesine yükseldi.

ABD'deki enflasyon da eylül ayı itibarıyla yıllık yüzde 8,2'ye yükseldi. Sürdürülebilir bulunmayan güçlü dolar politikasının ABD ekonomisine faturası ağır olacağı konuluyor.

Yüksek faiz artışlarıyla ağırlaşan borç ve faiz ödemelerinin hem ABD’yi...