25 / 04 / 2024

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.



Dolar endeksi, son bir yıl içinde yüzde 20’lik artışla 93,78 seviyesinden 112 seviyesine yükseldi.

 ABD nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

ABD’nin kamu, birey ve şirket borçlarının toplamı 55 trilyon dolar oldu. Resesyonla (ekonomik durgunluk) ve yüksek faiz ödemeleri ile karşı karşıya kalan ABD, güçlü dolar kuru yüzünden iyice ağırlaşan mali kriz yükünün taşıyamaz hale geldiği ile ilgili tartışmalar gündemden düşmüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön