19 / 04 / 2024

döviz borcu olan avmler

döviz borcu olan avmler

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş yaptığı açıklamada, "Yabancı yatırımcı belirsizlik ve istikrarsızlık nedeniyle şu anda Türkiye’den uzak duruyor. 2019 daha zor ve sıkıntılı geçecek" dedi.

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

Doları olan olmayan herkes buraya baksın! 26 Ağustos 2023 döviz kurları…

Dolar sahibi olanlar, bugünü unutmamalı: 26 Ağustos 2023 Cumartesi günü dolar kuru ne durumda, Euro'nun Türk Lirası karşısındaki değeri nedir, aynı zamanda Sterlin kuru da merak konusu. İşte döviz fiyatları…

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Döviz yatırımcıları dikkat! 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Birikim yapan vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri halinde olan döviz, yaklaşık son iki senedir sert dalgalanmalar sebebiyle yatırımcıları ve piyasayı tedirgin ediyor. Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği, Euro ile alakalı çarpıcı bir veri paylaştı. İşte ayrıntılar

Elinde döviz olan bu habere hemen baksın! Dolar ve Euro düştü mü?

14 Mayıs seçimlerinin ardından gözler dolar ve euro'ya çevrildi. Seçimin 2. tura kalmasının ardından sonra elinde döviz olanlar fiyatların nasıl seyredeceğini merak etmeye başladı. 20 liraya seyreden dolarda yükseliş gözlemlendi. İşte 15 Mayıs 2023 Pazartesi dolar euro ücreti

Prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT’ten nasıl yararlanacak? Bağ-Kur’lular nasıl emekli olacak?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca çalışana emeklilik hakkı doğdu. Ancak SSK’lı çalışanlar ile Bağ-Kur’lu çalışanlar arasında prim gün sayısı açısından oluşan farklar kafaları karıştırıyor. Peki prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT den yararlanabilir mi? Nasıl yararlanacak? İşte merak edilen soruların yanı

Döviz bürosundan kimlikle döviz almak isteyenlere yeni kota getirildi

Türkiye'nin dövize olan ihtiyacı her geçen gün artarken hükümet 'şirketlere elinizdeki fazla dövizi satın' anlamına gelen bir dizi karar aldı. Hükümet vatandaşların bireysel olarak da döviz alımına yeni sınır getirdi.

Bakanlıktan son dakika "döviz" açıklaması! Yeni ekonomi düzenlemesi nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi olan şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını engelleyen kararına ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş yüksek döviz kuru açıklaması! Dolara müdahale mi geliyor?

Türkiye'de döviz kurunun hızla artması nedeniyle hükümet harekete geçiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yüksek enflasyon ve dolardaki artışla ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Bakanlık, "Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren Bakanlığımızca açıklanacak" dedi.

AVM'lerin kira gelirleri döviz borcunun faizine bile yetmiyor! Yatırım değeri 110 milyar dolar geriledi!

Türkiye’de faaliyet gösteren 443 AVM’nin yatırım değerinin 40 milyar dolara düştüğüne dikkat çeken AYD Başkanı Hüseyin Altaş, pek çok AVM'de kira gelirlerinin döviz borcunun faizine bile yetmediğinin altını çizdi.

Merkez’den KİT’lere 1,8 milyar dolarlık döviz satışı 7 ayda 23,5 milyar doları buldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayısta kamu iktisadi teşekküllerine 1,8 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Bu satışla birlikte son 7 ayda KİT'lere yapılan döviz satışı 23,5 milyar doları buldu. Nisan ayında ise TCMB KİT'lere 3,3 milyar dolarlık döviz satışı yapmıştı.

Dolar 16 TL sınırında! İşte 20 Mayıs 2022 döviz fiyatları!

Bir süredir 14 TL civarında olan dolar geçtiğimiz haftalarda yükseliş trendine girmeye başladı ve 15 TL'yi aştı. Peki dolar bugün ne kadar oldu? İşte son dakika dolar ve döviz fiyatları...

Rusya’da dolar ve euro hariç döviz satışlarında kısıtlamalar kalktı! Bitcoin ise ülkede yasal hale geliyor

Ukrayna'ya 24 Şubat 2022 Perşembe günü savaş açan Rusya, bozulan ekonomik dengeleri yeniden tesis etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Rus hükümeti ülkede vatandaşlarına dolar ve euro dışındaki döviz satışındaki kısıtlamaları kaldırdı.

döviz borcu olan avmler Haberi

döviz borcu olan avmler

Alışveriş Merkezi (AVM) yatırımcıları en zor dönemlerini yaşıyor. Türkiye’deki toplam 412 alışveriş merkezinin yüzde 30’u yabancı yatırımcılara ait. Yatırımcıların bankalara 15 milyar dolar civarında borcu bulunurken kiraların yeni düzenlemeyle dövizden TL’ye dönmesi kredi geri ödemelerini de riske soktu. Borçlar sebebiyle birçok AVM’nin anahtarının bankalara geçme tehlikesi bulunuyor.

ABD merkezli ticari gayrimenkul ve yatırım yönetim şirketi Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş’a göre, şimdiye kadar bankalar tarafından el konulan AVM yok, ama yakında birçok AVM’nin anahtarı bankaların eline geçebilir. Özellikle yabancı yatırımcıların elindeki ürünü satmak için arayışta olduğunu belirten Alkaş, yabancı yatırımcının belirsizlikler ve istikrarsızlık sebebiyle şu anda Türkiye gayrimenkul pazarından uzak durduğunu dile getirdi. Eskiden AVM yatırımlarının geri dönüş süresinin 8-10 yıl olduğuna, şu anda bu sürenin 40...