18 / 04 / 2024

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!



İstanbul Planlama Ajansı (İPA) İstanbul Barometresi Temmuz araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Araştırmada katılımcıların yüzde 71,5’i temmuzda evde ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarındaki artışı, gidemedikleri tatil planlarını konuştukları belirtildi. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 70,1’i temmuzda maddi yetersizlik nedeniyle istediği gıdaları alamadığını, yüzde 61,7’si yeterli gıdaya ulaşma konusunda endişe yaşadığını ifade etti. Alt gelir gurubuna ait katılımcılarda ise bu oranın yüzde 80,1 olduğu görüldü.

Araştırmaya göre, dört aydır İstanbul’un gündemini ekonomik sorunlar, konut fiyatları ve kiralar oluşturuyor. Katılımcıların yüzde 40,2’si ekonomik sorunların, yüzde 36,4’ü İstanbul’da konut satış ve kiralama fiyatlarındaki artışın kentin gündemi olduğunu belirtti. Yüzde 20,7’si akaryakıt zamlarının, yüzde 14,6’sı döviz kurunda yaşanan hareketliliğin temmuz ayında Türkiye’nin gündemi olduğunu söyledi.

Katılımcılara göre Türkiye gündeminde üçüncü sırada yüzde 13,7 ile sağlık çalışanlarına şiddet vakaları ve bir doktorun öldürülmesi yer aldı.

YÜZDE 70'İ İSTEDİĞİ GIDAYI ALAMADI

Katılımcıların yüzde 70,1’i temmuzda maddi yetersizlik nedeniyle istediği gıdaları alamadığını, yüzde 61,7’si yeterli gıdaya ulaşma konusunda endişe yaşadığını ifade etti. Alt gelir gurubuna ait katılımcılarda bu oranın yüzde 80,1 olduğu görüldü. Katılımcıların yüzde 62,1’i yeterli gıdaya ulaşamadığı için porsiyonlarını küçülttüğünü belirtti.

Çocuklu ailelerde bu oran yüzde 66,1 iken, gelir düzeyine göre bakıldığında 5 bin TL ve altı gelire sahip katılımcıların yüzde 86,3’ünün yeterli gıdaya ulaşamadığı için porsiyonlarını küçülttüğü görüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön