27 / 04 / 2024

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!



YÜZDE 53'E GÖRE EKONOMİ DAHA DA KÖTÜLEŞECEK

Araştırmaya göre İstanbulluların yüzde 53’ü yakın dönemde Türkiye ekonomisinin kötüleşeceğini düşünüyor. Yüzde 28,3’ü değişmeyeceğini, yüzde 18,7’si iyileşeceğini belirtti. Geçen aya göre Türkiye ekonomisinin kötüleşeceğini düşünenlerin oranında artış görüldü.

Katılımcıların yüzde 48,4’ü kendi ekonomik durumlarının da kötüleşeceğini belirtti. Yüzde 34,2’sine göre durum değişmeyecek, yüzde 17,4’üne göre ise iyileşecek.

YÜZDE 25'İ GEÇİNEMEDİĞİ İÇİN BORÇ ALDI

Katılımcıların yüzde 43,6’sı geçinemediğini belirtti. Birikim yapabildiğini belirten katılımcıların yüzde 43,5’i altın, yüzde 24,2’si de döviz aldığını açıkladı. Araştırmada geçen aya göre altın alan katılımcıların oranında artış görüldü.

Katılımcıların; yüzde 25,1’i bazı ödemeleri yapamadığını ve bu yüzden borca girdiğini, yüzde 38,5’i de borç aldığını söyledi. Yüzde 18,5’i geçinmekte zorlandığını, yüzde 41,2’si kıt kanaat geçinebildiğini, sadece yüzde 15,2’si ise geçinebildiğini ve kenara para da koyabildiğini belirtti.

YÜZDE 38 KREDİ KARTI BORCUNU ÖDEYEMİYOR

Katılımcıların yüzde 38,4’ü kredi kartı borcunun asgari tutarını ödeyebildiğini belirtti. Yüzde 8’i ise kredi kartı borcunu hiç ödeyemediğini ifade etti. Yüzde 45,3’ü aylık kredi kartı borcunun tamamını ödeyebildiğini, yüzde 6,7’si asgari tutar ile borcun tamamı arasında bir miktarda, yüzde 1,6’sı asgariden az miktarda ödeme yapabildiğini söyledi.

Çalıştığını belirten katılımcıların yüzde 72,8’i çalıştığı işten memnun olduğunu, yüzde 68,8’i işten çıkarılma korkusu duymadığını, iş arayan katılımcıların yüzde 40,7’si yakın dönemde iş bulabileceğine inandığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön