20 / 04 / 2024

Döviz tevdiat hesapları

Döviz tevdiat hesapları

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresini uzatan torba kanun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a o tarihe kadar süreyi uzatma yetkisi verildi.

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

Borsadan çıkan yatırımcılar yastık altına yöneldi! Altın ve döviz tercihi arttı! 

Yatırımcıların, sayılı günler kalan seçimin çok öncesinde belirsizlikler ile endişelerini finansal varlıklarına yansıttı. KKM dahil TL mevduat artsa da döviz tevdiat hesapları ile hisse senedinden çıkan yatırımcıların bir kısmının fiziki altın ve döviz ile yastık altına yöneldiğine dikkat çekildi.

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle döviz mevduat hesapları erimeye devam ediyor. Sadece bir haftada yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı yaklaşık 2 milyar dolar civarında eridi. En fazla ise gerçek kişilerin döviz mevduatlarında düşüş gözlendi.

Bu veriler hayret ettirdi! Bankalardaki döviz mevduatı inanılmaz geriledi!

Geçtiğimiz ayın son haftasında, bankalardaki döviz mevduatının önemli ölçüde gerilediği ortaya çıktı. Açıklanan verilere göre, söz konusu hafta içi bankalardaki döviz hesaplarında 2 milyar 948 milyon dolar gibi çok büyük bir rakamın çözüldüğü ortaya çıktı.

Mevduatta Liralaşma hızlandı! Döviz hesaplarına ilgi azalırken, TL mevduatların payı artıyor

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle geçen yıl toplam mevduat içerisinde döviz hesaplarının payı önemli oranda geriledi. Toplam mevduatlar içerisinde döviz tevdiat hesaplarının payı yüzde 63,2’den yüzde 43,6’ya indi.

Mevduat hesaplarında şok gelişme! Vatandaş yeni yılla birlikte yeniden dövize döndü!

2021 senesinin aralık ayından bu yana Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ile döviz mevduat hesaplarının pabucu dama atılırken, yeni yılla birlikte ibre yavaş yavaş yeniden döviz mevduat hesaplarına kaymaya başladığı belirlendi.

Döviz ve altın hesapları neden çözülüyor? Bankalar için flaş iddia!

Merkez Bankası verilerine göre döviz ve altın mevduat hesapları geçtiğimiz hafta 5,5 milyar dolar azaldı. Peki bu çözülmenin nedeni ne? İşte kulislerde konuşulan o kritik iddia...

Döviz piyasasını hareketlendirecek düzenleme yarın yürürlüğe girecek

BDDK'nın şirketlere TL kredi kullandırma şartlarıyla ilgili 21 Ekim'de getirdiği ek tedbirler yarın yürürlüğe girecek. Bankacılar döviz bulunduran şirket hesaplarından KKM'ye yönelme bekliyor.

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?

Altın fiyatını ve döviz kurlarını zıplatacak! Günler kaldı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Selçuk Geçer'in dolar tahminin duyan döviz bürolarına koştu!

Dolar kahini Selçuk Geçer'in döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmeleri duyan yatırımcılar soluğu döviz bürosunda aldı.

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel çapta merkez bankalarının döviz rezervleri, doların diğer para birimlerine karşılık değer kazanması sebebi ile yapılan döviz satışları ile rekor gerileme kaydetti. Rezervlerdeki toplam düşüş de bu yıl 1 trilyon dolara kadar çıktı.

Şehir şehir mevduat hesapları açıklandı! İşte, o liste…

Türkiye'de her üç şehirden birinde Döviz Tevdiat Hesabı’ndan (DTH) fazla TL mevduatı bulunuyor. TL mevduat hesaplarına ilgi Kur Korumalı Mevduat’la (KKM) beraber artarken, TL mevduat oranının en yüksek olduğu il Bitlis, DTH oranının en yüksek olduğu il ise Aksaray oldu.

Döviz tevdiat hesapları Haberi

Döviz tevdiat hesapları

‘Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, bugün TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Döviz tevdiat hesaplarını Türk lirasına çevirerek kur korumalı mevduata yatıran şirketlere uygulanan vergi avantajının süresi de uzatıldı. Buna göre; mevduatı en az üç ay vade ile değerlendiren şirketlerin dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere vade sonunda elde ettikleri faiz ve kâr payı ile diğer kazançlarına kurumlar vergisi istisnası uygulanacak. Cumhurbaşkanı’na bu istisnanın süresini 30 Haziran 2022 ve 30 Eylül 2022’ye kadar uzatma yetkisi de verildi. Söz konusu istisnalar, 2022 yılı sonuna kadar vade sonunda yenilenen hesaplara da uygulanacak.

 

 

TİCARİ MEVDUAT SİGORTA KAPSAMINA ALINDI

TBMM'de yasalaşan maddeye göre; Bankacılık Kanunu’nda yapılan değişiklikle sigortaya...