26 / 04 / 2024

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle döviz mevduat hesapları erimeye devam ediyor. Sadece bir haftada yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı yaklaşık 2 milyar dolar civarında eridi. En fazla ise gerçek kişilerin döviz mevduatlarında düşüş gözlendi.



Merkez Bankası’nın Liralaşma Stratejisi adı altında attığı adımlar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) verilerine göre, bir önceki hafta 195 milyar 477 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 10 Şubat ile sona eren haftada 193 milyar 528 milyon dolara geriledi.

Döviz mevduatlarında ‘şok’ düşüş! Dövizden kaçan kaçana! Yatırımcı parasını nereye yatırıyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) döviz tevdiat hesaplarına ilişkin verileri açıkladı. TCMB’nin verilerinde, bir önceki hafta 195 milyar 477,9 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduat tutarı 10 Şubat ile sona eren haftada 193 milyar 528,1 milyon dolara gerilediği dikkat çekti. Buna göre bir hafta içerisinde döviz mevduatları yaklaşık 2 milyar dolar civarında erimiş oldu.

Aynı dönemde gerçek kişilerin döviz mevduatları bir önceki haftaya göre 1,6 milyar dolarlık gerileme ile 114 milyar 377 milyon dolara düştü. Tüzel kişilerin döviz mevduatı ise 343,3 milyon dolarlık düşüşle  79 milyar 151 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön