29 / 03 / 2024

dövizdeki artış 2018

dövizdeki artış 2018

YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, dövizde son bir yıllık getirinin yüzde 35’lerde olmasına karşın gayrimenkulde bu oranın yüzde 11’lerde kaldığını uzun yıllara bakıldığında  gayrimenkuldeki getirinin dövizden yüksek olduğunu söyledi.

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

Hayalet evler sorunu büyümeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlilik, inşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra, kiraya verilmeyip boş tutulan konutlar da sektörde fiyat artışlarını getiriyor. Peki konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde takılan altın takılar yerini Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'e bıraktı. Artık vatandaşlar altın yerine BES yaptırıyor. Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Kiracılar kara kara düşünüyor! Yeni dönem artık karanlık olacak

Yakın zamanda ortalama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ev sahibi olmasının oldukça zorlaşacağını ifade eden piyasa uzmanı İslam Memiş, ev kiralarının artık TL ile değil döviz ile ödeneceğini belirtti. İşte tüm detaylar...

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumladı! Yasal düzenleme şart oldu!

Gayrimenkul uzmanları fiyat artışını yorumlayarak, yasal düzenlemenin şart olduğunu söylüyor. İşte detaylar…

Dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz gelişme! Haberi duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 15 Ocak 2023 tarihli köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle uzun bir görüşme yaptığını ve dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz bir haber aldığını ifade etti.

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan soluğu döviz bürosunda alacak!

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcıların merak ettiği sorulara yanıt verdi ve dövizin artışa geçeceği tarihi açıkladı.

Kripto paralara düzenle mi geliyor? Flaş açıklama

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard, kripto para piyasasında bir istikrar sağlamak için sağlam bir düzenlemenin şart olduğunu ifade etti.

Asgari ücrette sürpriz dolar etkisi! Dövizdeki artış maaşlara yansıdı

Asgari ücrete yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zam dolar kurundaki hareketlilik ve enflasyon nedeniyle 6 ayda alım gücünü kaybetti. Hükümetin asgari ücretliyi enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz açıklamalarının gölgesindeki maaşların akıbeti belli oldu. İşte dikkat çeken rakamlar..

Faiz kararı öncesinde dolarda şok iddia! Merkez Bankası ne talimat verdi?

TCMB'nin dövizdeki artışı kontrol altına almak için şirketlere "döviz satın" şeklinde ricada bulunduğu iddia edildi.

dövizdeki artış 2018 Haberi

dövizdeki artış 2018

Son aylarda döviz ve altın gibi yatırım araçlarındaki anlık artışlar nedeniyle gayrimenkulden uzak duran yatırımcılara, konut maliyetlerindeki artış ve “doğal konut ihtiyacı”’nı dikkate alarak yatırımlarının seyrini gayrimenkule yönlendirmeleri önerildi.

Başkent başta olmak üzere 20 yıldan beri yurt içi ve dışında çok sayıda nitelikli inşaat projesine imza atan YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, dövizde son bir yıllık getirinin yüzde 35’lerde olmasına karşın gayrimenkulde bu oranın yüzde 11’lerde kaldığını dile getirdi. 

Uzun yıllar ortalamasına bakıldığında gayrimenkuldeki getirinin dövizden yüksek olduğunu söyleyen Çankaya, bunda Türkiye’nin büyüme hızı, genç nüfustaki artış, artan aile sayısı ve kentsel dönüşüm gibi nedenlerin rolü bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

Osman Cem Çankaya, yıllık 1 milyonu aşan konut üretiminin en az 700 bininin nüfus artışı ve evliliklerden kaynaklanan “doğal...