27 / 04 / 2024

Dövizdeki artış

Dövizdeki artış

Dövizdeki artışın getirdiği fırsatı doğru yönlendiren firmalar, yabancı yatırımcı kozuyla inşaat sektörüne umut olmaya devam ediyor. İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, bu dönemin yabancılar için uygun yatırım anlamına geldiğini söyledi.

Deniz Karataş: Dövizdeki artış inşaat sektörünü etkiledi!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, döviz kurlarında ve faizlerdeki yükselişin inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi.

Mert Yıldızhan: Dövizdeki artış ev almak isteyenleri zorlayacak!

Uzmanlar seçim ve ramazan dönemi, hükümetin henüz kurulmaması gibi etmenlerle konut satışlarını öteleyenlerin, "döviz kurundaki artış nedeniyle" önümüzdeki dönem konuta çok daha fazla bütçe ayırmak durumunda kalabileceği konusunda uyarıyorlar.

Dövizdeki artış konut fiyatlarını yükseltecek!

Merkez Bankası verilerine göre inşaatlarda kullanılan malzemenin büyük çoğunluğunun dolara endeksli ithal mal olması nedeniyle Eylül ve Ekim döneminde konut fiyatlarında artış yaşanabilir.

İstanbul’da eşyalı ev dönemi artık bitiyor!

Büyükşehirlerde özellikle Airbnb sistemi ile kısa süreli ya da turizm amacı ile kiralanan eşyalı ev dönemi artık sona eriyor. Buna göre, yeni sistem ile ne gibi değişiklikler olacak işte ayrıntılar...

Emekli maaş zammında ilk sinyal! En düşük emekli maaşı için bu rakam konuşuluyor...

Emekli maaşına seyyanen artışla ilgili Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdür Hüseyin Gökçe, en düşük emekli aylığı alanların kök maaşlarında teknik düzeltmenin şart olduğunu söyledi.

Konut fiyatları düşüyor, yalancı bahar bitti!

Konut satışları ve üretiminde düşüş yaşanırken, fiyatlarda da düşüş beklentisi artıyor.  Ev sahipleri fiyatları indirmeme konusunda dirençli davransa da piyasadaki eğilim düşüş yönünde. Peki fiyatlar gerçekten düşüyor mu? Herkesin merak ettiği o soruya çarpıcı bir yanıt geldi.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

İkinci el fiyatlarda yüzde 20’lik düşüş yaşandı!

Devletin aldığı tedbirler otomobil fiyatlarındaki artış yavaş yavaş düşmeye başladı. İkinci el otomobillerde görülen yüzde 20'lik fiyat düşüşü talebi artırdı. Ancak lüks araçların kredilere ulaşamama durumu vatandaşların orta sınıf araçlara olan ilgisini daha da artırdı.

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

Hayalet evler sorunu büyümeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlilik, inşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra, kiraya verilmeyip boş tutulan konutlar da sektörde fiyat artışlarını getiriyor. Peki konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Mevduat faizlerinde düşüş trendinin sonuna gelindi! Faizler yeniden yükselişe geçecek!

Mevduat faizleri son 1.5 ay içerisinde 15 puanın üzerinde gerileyerek yüzde 28’lerin altına indi. Uzmanlar, faiz oranlarındaki düşüş trendinin artık sonuna gelindiğini belirterek önümüzdeki dönemde yeniden yükselişe geçeceğini ileri sürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

Ne altın ne de dolar. Düğünlerde artık bu takılmaya başlandı. Herkesin bakmasında fayda var

Düğün sezonu açıldı. Altın ve dolar fiyatları yükselince vatandaşlar ne takacağını şaşırdı. Düğünlerde takmak için ise bir alternatif oluştu. İşte o alternatif hakkında detaylar...

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde takılan altın takılar yerini Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'e bıraktı. Artık vatandaşlar altın yerine BES yaptırıyor. Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri artık bu yönteme başvuruyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkemelerde dava yoğunluğu var. Ev sahipleri son dönemlerde artık yeni bir yönteme başvuruyor o yöntem de "sözleşme uyarlama davası" olarak belirtildi.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Dövizdeki artış Haberi

Dövizdeki artış

Çok sayıda sektör döviz fiyatlarındaki artış sonrası toparlanmak için B hatta C planlarını devreye sokarken, inşaat sektöründe ise bu durum satış ofislerine yoğunluk olarak yansıyor. Dövizdeki artışın getirdiği fırsatı doğru yönlendiren firmalar, yabancı yatırımcı kozuyla sağlam duruşunu sürdürerek sektöre de umut oluyor.


Dövizdeki artışın yerli yatırımcıyı temkinli adım atmaya yönelttiğini kaydeden İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, bu durumun yabancı yatırımcı için bir nevi ‘indirim’ anlamına gelmesi nedeniyle, yabancıların çok daha fazla öne çıktığı bir döneme girildiğini belirtti.


Özellikle bitmiş projelere yapılan yatırımın şu an yabancılar için ‘uygun fiyatlı, kaliteli yatırım’ anlamına geldiğini ifade eden Özçelik, şunları söyledi:

“Son günlerde ateşini oldukça düşürmüş olsa da geçtiğimiz ay rekorlar kıran dövizdeki yükseliş elbette hepimizi ürkütse de yabancılar için bu çok da sıkıntılı bir durum...