20 / 04 / 2024

dövizdeki hareketlilik emlak sektörünü nasıl etkileyecek

dövizdeki hareketlilik emlak sektörünü nasıl etkileyecek

Dövizdeki hareketliliğin sektöre nasıl yansıyacağı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Dövizdeki manipülatif hareket sebebiyle kurlarda oluşan köpük, gayrimenkul sektöründe yerli – yabancı yeni bir alım iştahı doğuruyor.” dedi.

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Milli Emlak Düzce'de yüzde 20 indirimle arsa ve arazi satıyor: Gayrimenkul alacaklara müjde! 

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 8 adet arsa ile 1 araziyi peşinde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Düzce'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Satılık ve kiralık konutlarda fiyat düşürmek için çarpıcı öneri: Yüksek vergi alınmalı! 

Hayalet evler sorunu büyümeye devam ediyor. Dövizdeki hareketlilik, inşaat maliyetlerindeki artışın yanı sıra, kiraya verilmeyip boş tutulan konutlar da sektörde fiyat artışlarını getiriyor. Peki konut fiyatları nasıl düşer? İşte ayrıntılar...

Düzce'de 2 adet konut imarlı 8 taksitle satışa çıkıyor! Hem KDV'den hem emlak vergisinden muaf!

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 2 adet konut imarlı arsayı peşinde yüzde 20 indirim ve 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Düzce'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Dolardaki yükseliş devam ediyor! İşte son dakika dolar, euro ve sterlin fiyatları

Dövizdeki hareketlilik 17 Ağustos Perşembe günü de vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Hareketliliği süren dolar, euro ve sterlin hareketliliğini korumaya devam ediyor. Bankalar arası piyasada döviz kurlarında, alış ve satış fiyatları araştırılıyor. İşte dolar, euro ve sterlinde s

Dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz gelişme! Haberi duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 15 Ocak 2023 tarihli köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yle uzun bir görüşme yaptığını ve dövizdeki dalgalanmayla ilgili sürpriz bir haber aldığını ifade etti.

Dürüst Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dürüst Emlak Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarık Şaban ve Yaser Jarkın ortaklığında kuruldu.

Dövizdeki artış KKM’liyi zengin ediyor vatandaşı yiyip bitiriyor

Dövizdeki yükselişle birlikte kur korumalı mevduatın Hazine’ye yükü de gün geçtikçe katlanıyor. Mart ayında devletin kasasında çıkacak para 16.2 milyar lira olarak hesaplanırken kurdaki son hareketlilik ve yeni aylarla birlikte KKM’nin yükü 30 milyar TL’ye dayandı.

Dökmetaş Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dökmetaş Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Engin Dökmetaş taarfından kuruldu.

Düzce'de emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Düzce'de yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.

Nihat Özdemir yatırımları beklemeye aldı: Enflasyon ve kurdan rahatsızım!

Yüksek faizin iş insanlarının öncelikli düşmanı olduğunu belirten Limak Holding Kurucu Başkanı Nihat Özdemir, dövizdeki hareketlilik ve enflasyonun kendisini rahatsız eden konular olduğunu dile getirdi.

dövizdeki hareketlilik emlak sektörünü nasıl etkileyecek Haberi

dövizdeki hareketlilik emlak sektörünü nasıl etkileyecek

Dövizdeki hareketlilik ve kurun geldiği seviye sebebiyle Türkiye, konut yatırımı açısından yabancıların radarına giren pazarların başında geliyor. Yatırımlarını, döviz bozdurarak en önemli finansal enstrümanlar arasında yer alan gayrimenkule yapmak isteyen yabancılar, coğrafi açıdan önemi, fiyat / metrekare cinsinden prim yapma potansiyeli, vatandaşlık imkanı ve projelerdeki lüks yaşam seçenekleri açısından ülkemize yoğun ilgi gösteriyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Dövizdeki manipülatif hareketin mantıklı bir açıklaması yok. Kurlarda oluşan bu köpük, gayrimenkul sektöründe yeni bir alım iştahı doğuracaktır. Bu nedenle kurların stabil hale gelmesiyle birlikte konut satışında yeni ve hareketli bir dönem bekliyoruz.’’ dedi.

Peşin satışlar ne kadar arttı?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tarafından açıklanan resmi konut satış verilerine değinen Faruk Akbal, “Ocak-Ekim 2021’de banka kredili konut...