25 / 04 / 2024

Dövizini bozduranlar gayrimenkule yöneldi

Dövizini bozduranlar gayrimenkule yöneldi

Altın fiyatlarındaki dalgalanma ve dövizdeki yükselişin, birikimini değerlendirmek isteyenleri gayrimenkul alımına yönelttiğini söyleyen Mustafa Baygan “Dövizini, altınını bozduran yatırımcı orta ve ortanın üzeri değerdeki konutlara yöneldi'' dedi

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında büyük düşüş! Paralar gayrimenkule değil faize gitti! 

Yaptığı açıklamada konut satışlarının son üç aydır düşük seviyelerde seyrettiğini dile getiren İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Paralar emlaka değil faize gitti" dedi.

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

Dolarla ilgili çarpıcı iddia! İkili kur sistemi başlıyor!

Halk TV'den Barış Soydan, Türkiye'nin ikili kura geçtiğini öne sürdü. Dövizini getiren ve kur korumalı mevduata geçen şirketlere piyasa fiyatından farklı seviyeden dolar satılacak.

Haydar Dümen'in gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı!

Hayda Dümen 92 yaşında Kovid-19 salgını sebebiyle hayatını kaybetti. Tüm yatırımını gayrimenkule yapan Haydar Dümenin serveti duyanları şaşırttı. Ancak Haydar Dümen'in 100 milyon TL'lik mirası eşine değil hiç tanımadığı emlakçıya kaldı.

Dövizini bozduran ev aldı!

Konut satışları Kasım ayında yeni rekora imza attı. 178 bin konut satışının gerçekleştiği Kasım ayında, döviz ve altını bozduran vatandaşların ev aldığı görüldü.

Burcu Esmersoy kazancını gayrimenkule yatırıyor!

Etiler'de döviz bürosunda görülen sunucu Burcu Esmersoy, yatırımlarını gayrimenkule yaptığını dile getirdi. 

Kur artışı gayrimenkule olan talebi artıracak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, başlatılan faiz indirimi ve sonrasında yaşanan döviz kuru artışlarının, gayrimenkule olan talebi artıracağını belirtti.

Yabancı gayrimenkule 2,4 milyar dolar yatırdı!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı her geçen gün artıyor. Öyle ki bu dönemde yabancıların gayrimenkule yatırımı 2,4 milyar dolar oldu. 

Dolarını bozduran konut aldı!

Kerem Nükte Gayrimenkul Müdürü Hasan Aksay, "Döviz kurundaki ani yükselişte dövizini bozduranlar, gayrimenkule yöneldi" dedi.

Döviz gelirleri gayrimenkule gidecek! 

Yeni konut projelerinin yakın zamanda raftan ineceğini söyleyen İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, dövizden elde edilen gelirin gayrimenkul yatırım için kullanacağını dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Dövizini bozduranlar gayrimenkule yöneldi Haberi

Dövizini bozduranlar gayrimenkule yöneldi

Tüm zamanların tasarruf aracı olarak görülen altın ve dövizin yerini başka yatırım araçları almaya başladı.


Altın fiyatlarındaki dalgalanma yatırımcıyı iyi bir yatırım aracı olarak gördüğü altından uzaklaştırdı. Dolar ve euro’da yükseliş ve altının artık cazip yatırım aracı olmaktan çıkması birikimini değerlendirmek isteyenleri gayrimenkul alımına yöneltti.


Konutun ilk sırada yer alan yatırım aracı konumunda olduğunun altını çizen uluslararası danışmanlık devi ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Altın yatırımcısı sürekli düşüş karşısında zarar yazıyor ve biran önce çıkmak istiyor. Döviz yatırımcısı da iyi para kazandı ve bu parayı daha iyi değerlendirecek pozisyon yaratmak için arayışı içerisinde. Bu ikisi birleşince ‘konut’ her zaman ilk sıralarda yer alan yatırım aracı. Marka projelerin yani yıllardır tüketiciyi üzmemiş ve zamanında kaliteli teslimat yapanların tercih edildiğini görüyoruz. Bu...