02 / 05 / 2024

dükkan kira stopajını kim öder

dükkan kira stopajını kim öder

Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj yapmak zorunda oluyor. Peki, kira stopajını kiracı mı öder? Yoksa mal sahibi mi öder?

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kira stopajını kim nereye öder?

Kira stopajı, Gelir Vergisi Kanunu'nun 94. maddesi uyarınca kiraya verilen taşınmaz mallar üzerinden alınan bir vergidir. Belirli dönemlerde belirli tarafların ödemesi gereken bu vergi bazı özelliklere sahiptir. Peki kira stopajını kim nereye öder? İşte kira stopajıyla ilgili bilgiler...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Aktim 3 hemen teslim fırsatıyla satışta! Son 15 dükkanı kaçırmayın!

Bilgiçler Yapı imzası ile hayata geçirilen Aktim 3 Avcılar'da toplam 157 bağımsız bölüm yer alıyor. Aktim 3 hemen teslim fırsatıyla satışta! Peki Aktim 3 dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar... 

Meram Belediyesi, Konya'da 6 taksitle KDV'den muaf dükkan satacak! Sakın kaçırmayın!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya'da 6 taksitle dükkan satacak. Söz konusu ihale 14 Aralık 2022 tarihinde yapılacak. 

Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder?

Kira stopajı; Gelir Vergisi Kanunun 94. maddesi kapsamında kiraya verilen mallar üzerinden kesilen vergi olarak ifade ediliyor. Peki, Kira stopaj nedir? Kira Stopajını kim öder? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira stopajı nedir, nasıl hesaplanır?

Kira stopajının ne olduğu ve kira stopajının nasıl hesaplandığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen detaylar!

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

TOKİ Düzce Merkez 266 dükkan ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Düzce Beslanbey'de 266 yeni dükkan inşa edecek.

TOKİ Balıkesir Altıeylül 558 konut ve 25 dükkan ihalesi bugün!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren TOKİ, Balıkesir Altıeylül'de 558 adet konut ve 25 adet dükkan inşa edecek.

dükkan kira stopajını kim öder Haberi

dükkan kira stopajını kim öder

Kira stopajını kiracı mı öder?

Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj (gelir vergisi kesintisi/tevkifat) yapmak zorunda oluyor.


Ancak bu kesintinin kimden yapılacağı anlaşmazlıklara neden olabiliyor. Peki, kira stopajını kiracı mı öder? Yoksa mal sahibi mi öder?


Kira stopajından mal sahipleri değil, kiracılar sorumlu oluyor. Vergi Usul Kanununa göre, vergi kesintisinde müteselsilen kesinti kuralı bulunmasına karşın, işyeri kira ödemelerinde, kiracının stopaj (vergi kesintisi) yapmaması halinde, mal sahibinin de müteselsilen sorumlu olacağı yönünde, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir belirleme bulunmuyor. 


Bu nedenle, kiracının stopajı vergi dairesine yatırmamasından dolayı, işyeri sahibinin sorumluluğu bulunmuyor. Bu vergi kesintisi, gelecek aylara veya yıllara ait olmak üzere peşin ödenen kira bedeli üzerinden de yapılıyor.


Örneğin net 1.000 TL kira için kiracının brüt...