18 / 04 / 2024

dükkan vergisi ödemesi

dükkan vergisi ödemesi

Kira vergisi, işyeri olarak kiraya verilen gayrimenkuller için kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergiye deniyor.Peki dükkan vergisini kiracı mı öder?

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden alınan vergi için ödemeler devam ediyor. Peki, kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi ödemesini kim yapmalı?

2017 yıllık dükkan vergisi ne kadar?

Dükkanlar için 2017 emlak vergisi 1. taksit ödeme süresi 1 Mart'ta başladı. 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, 2017 yıllık dükkan vergisi ne kadar?

Dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016?

1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi zorunlu olan emlak vergisi dükkan sahipleri tarafından da yatırılıyor. Peki, dükkan emlak vergisi nasıl hesaplanır 2016? Vergi oranı nedir?

Dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016!

Mart 2016 itibariyle dükkanlar için emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı. İlk taksit ödemeleri, 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İşte dükkan emlak ve çevre temizlik vergisi 2016 oranları..

Dükkan kira gelir vergisi 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Vergi yalnız istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler tarafından ödeniyor. İşte dükkan kira gelir vergisi 2016..

Emlak vergisi ödemesi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2. taksit dönemi 30 Kasım 2015 tarihinde mesai bitimi ile birlikte sona eriyor. Peki, hala emlak vergisi ödemeyenler için emlak vergisi ödemesi uzatıldı mı?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan için ne kadar emlak vergisi ödenir?

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, bir dükkan için ne kadar emlak vergisi ödenir? İşte emlak vergisi oranları..

Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Peki, dükkanınız olduğunu ve öncelikle vergi sorgulama işlemi yapmak istediğinizi düşünelim. Peki, dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası!

Emlak vergisi için ikinci taksit ödemeleri 2015 Kasım ayı boyunca devam ediyor. Verginin geç ödenmesi halinde vergi cezası kesiliyor. Peki, dükkan emlak vergisi geç ödeme cezası nedir?

Dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Peki, dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir?

Dükkan emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için sahipleri tarafından ödeniyor. Buna göre, ev, arsa, arazi ve dükkan sahipleri her sene bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. İşte dükkan emlak vergisi hesaplama 2015 örneği..

dükkan vergisi ödemesi Haberi

dükkan vergisi ödemesi

Dükkan vergisini kiracı mı öder?

Kira vergisi, işyeri olarak kiraya verilen gayrimenkuller için kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergi olarak tanımlanıyor. Söz konusu kira vergisi hesaplaması için baz alınan vergi oranları Gelir Vergisi Kanununda açıklanıyor.


Bu kanuna göre kimi kiralamalardan yüzde 25; kimilerinden ise yüzde 30 oranında kira stopaj vergisi kesintisi yapılıyor.Bu vergi kesintisi, gelecek aylara veya yıllara ait olmak üzere peşin ödenen kira bedeli üzerinden de yapılıyor. 

Örneğin; 3 aylık veya 1 yıllık işyeri kirası peşin tahsil edildiğinde, bu durumda peşin tahsil edilen kiranın tamamı vergi kesintisine tabi tutuluyor.


Kanun kapsamında vergiyle ilgili yer alan maddeler şöyle sıralanıyor;


Vergi tevkifatı: 

Madde 94 – 

Kamu idare ve müesseseleri, iktisadi kamu müesseseleri, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar,...