26 / 04 / 2024

dükkan yapı yaklaşık maliyeti

dükkan yapı yaklaşık maliyeti

Mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak 2016 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri açıklandı. Peki, 2B inşaat maliyeti 2016 ne kadar?

Eğirdir Belediyesi'nden büyük fırsat: Isparta'da 32 dükkan satıyor!

Isparta İli Eğirdir Belediye Başkanlığı, Isparta Eğirdir'de yer alan 32 dükkanı satışa çıkardı. Dükkanların satış ihalesi 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

Bulancak Belediyesi'nden satılık dükkan!

Giresun İli Bulancak Belediye Başkanlığı, Giresun Bulancak İhsaniye Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 7 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesinde yer alan bir dükkanın ihaleyle satılacağı öğrenildi. Açık artırma yoluyla satılacak dükkanın ihalesinin 21 Kasım 2023 Salı günü saat 10’da yapılacağı öğrenildi.

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

Antalya'da çok sayıda konut ve dükkan satışa çıkıyor! 21 Mart’taki ihaleyi kaçırmayın!

Konut ve dükkan atayanlar dikkat! Antalya'da çok sayıda konut ve dükkan satışa çıkıyor. 21 Mart’taki ihaleyi kaçırmayın!

Ankara Büyükşehirden büyük fırsat! Bu ilçelerde 10 konut ve 1 dükkan satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Mamak ve Keçiören'de 10 konut ve 1 dükkan satacak. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31873 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2022 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu!

2022 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Blue Lake'de icradan satılık 120 ev ve 11 dükkan!

Metal Yapı tarafından İstanbul Küçükçekmece'de hayata geçirilen Blue Lake projesindeki 120 ev ve 11 dükkan icradan satılıyor.

Torkam E-5 Açık Çarşı'da 71 dükkan satışa çıkıyor!

TOKİ tarafından hasılat paylaşım modeli ile inşa edilen İstanbul Küçükçekmece'deki Torkam E-5 projesinde yer alan 71 adet dükkan açık artırmayla satışa sunuldu.  

2021 yapı yaklaşık maliyetleri!

2021 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu. Hangi yapının maliyeti ne kadar 2021? 2021 yapı yaklaşık maliyetleri oldu? İşte tüm merak edilenler...

dükkan yapı yaklaşık maliyeti Haberi

dükkan yapı yaklaşık maliyeti

2B inşaat maliyeti 2016!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesinin 3.2 nci maddesi gereğince mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak 2016 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri, yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı dikkate alınarak inşaat genel giderleri ile yüklenici kârı dâhil belirlenerek tespit edildi.


2016 yılında uygulanacak bu rakamlar 9 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Peki tek katlı ofisler, dükkân ve basit atölyelerin içinde olduğu 2. sınıf B grubu inşaat maliyeti nedir? 2B inşaat maliyeti 2016 ne kadar?


II. SINIF YAPILAR    TL/m2

B GRUBU YAPILAR ...................... 390,00

. Pnömatik ve şişirme yapılar

. Tek katlı ofisler, dükkân ve basit atölyeler

. Semt sahaları, küçük semt parkları, çocuk oyun alanları ve müştemilatları

. Tarımsal endüstri yapıları (Tek katlı; prefabrik beton, betonarme veya çelik; depo...