29 / 03 / 2024

Dumankayanın Fikirtepede ikinci ada yıkımları ne zaman başlayacak

Dumankayanın Fikirtepede ikinci ada yıkımları ne zaman başlayacak

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinin marka firmalarından birisi olan Dumankaya İnşaat ilk adasında prosedürleri tamamlayarak yıkıma başladı. Dumankaya İnşaat bu adasında imza sürecine hızlı başlamış ancak, FİKENTDER'in katkılarıyla bitirebilmişti.

İkinci el otomobilde beklenti 6.8 milyon!

MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el otomobil pazarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ekim'den sonra Kasım ayında da daralma sürdü; 2.el otomobil pazarının 6.8 milyon bandında olacağını öngörüyoruz” dedi.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Kredi düzenlemesi otomobil ve konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Kredilere ilişkin sınırlama mesajı veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet şimşek, birinci konutu kredilendirme noktasında bir değişiklik yapılacağını ancak ikinci ve sonraki konutları krediyle desteklenmeyeceğini aktardı. 

Ev alacaklar dikkat! Konut kredilerine yeni düzenleme!

BDDK, ilk konut alımlarında kredilerde sınırlama olmayacağını belirtirken ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirildiğini duyurdu. İşte detaylar... 

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm merkez bankaların içinde en çok altın alan ikinci banka oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının şubat ayında 22 ton altın aldığı öğrenildi. Dünya Altın Konseyinden edinilen bilgilere göre, şubat ayında en çok altın satın alan ikinci merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak kayıtlara geçti.

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Sıfır araç satın almak isteyenler için oto galerilerinde yaşanan ürün azlığı, ikinci el otomobil piyasasına da geçmiş görünüyor. İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 6 oranında yükseldi.

Eğer araba alacaksanız Dikkat! ‘1001 KM ‘ tuzağına sakın düşmeyin!

Araba satışlarında yaşanan büyük bir oyun gün yüzüne çıktı. Özellikle 2023 yılına girilmesiyle birlikte talep nedeniyle bayilerde sıfır otomobil bulmak mümkün olmazken, ikinci elde ilanlar arttı. Peki bunun nedeni ne, kimler vatandaşa nasıl bir tuzak kuruyor?

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Otomotivde fiyatların yükselmesi kaçınılmaz

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el otomobil piyasasını değerlendirdi. Pazarın ağustos ayında, 2021 senesinin aynı dönemine göre yüzde 13’e yakın bir düşüş yaşadığını belirten Erkoç, daralmanın önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini öngördüklerini dile getirdi.

Motorine bir gün arayla ikinci zam!

Benzin ve mazot fiyatı brent petrol tarafındaki dalgalanmalar sebebiyle son dönemde çok sık değişime uğruyor.

Bitcoin satan Tesla’nın geliri ikinci çeyrekte yüzde 42 arttı!

Şirketin kâr artış hızının bu dönemde yavaşladığı görüldü. Tesla'nın net kârı, ikinci çeyrekte yılın ilk çeyreğine göre yaklaşık yüzde 30 azaldı. Şirketin karı bu yılın ilk çeyreğinde 3,7 milyar dolara ulaşarak rekor seviyeye çıkmıştı.

Dumankayanın Fikirtepede ikinci ada yıkımları ne zaman başlayacak Haberi

Dumankayanın Fikirtepede ikinci ada yıkımları ne zaman başlayacak


Dumankaya inşaat dün ilk adasında yıkıma başladı. Bakanlığın yeni uygulaması ve resmi prosedürleri yıkımın gecikmesinde en önemli etken olduğu iddia edilmekte. 


Firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre imzaların yüzde yüz bitmesi sonrasında yapılması gereken, ada tevhid işlemleri ve bazı diğer prosedürler adanın bir yıl önce boşaltılmasına rağmen yıkımın geç başlamasına sebep oldu. 


Bu prosedürün uygulanması ve Bakanlıktan yıkım izninin alınması için geçen zaman, vatandaşlarda bıkkınlık oluştursa bile yıkımın başlamasıyla sevince dönüştü. Dumankaya'nın yıkımına başladığı bu ilk adada evlerini boşaltmasına rağmen, bazı vatandaşların kiralarını alamadığına veya eksik aldıklarına dair iddialar da mevcut.


Daha öncesinde kalan son imza bahanesi ve Dumankaya inatçısı olarak basına yansıyan Hüseyin Üzümcü'nün FİKENTDER Derneği 'nin aracılığıyle anlaştırılmasıyla yüzde 100 ada bütünlüğü sağlanmıştı. Bu bütünlüğün sağlanması ile yıkımın başlaması beklenirken bakanlığın...