24 / 04 / 2024

Dünya Meteoroloji Örgütü türkiye raporu

Dünya Meteoroloji Örgütü türkiye raporu

Dünya Meteoroloji Örgütü ( DMÖ ) küresel ısınmanın 2013' te de devam ettiğini ve Türkiye' nin geçen yıl ortalamanın yüzde 13 altında yağış aldığını bildirdi...

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'deki işletmelere 450 milyon dolarlık destek!

Dünya Bankası, Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen işletmelere 450 milyon dolarlık destek sağlayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!

Dünya Meteoroloji Örgütü, önümüzdeki 5 yıl boyunca küresel sıcaklıkların 1.5 santigrat derece sınırının üzerine çıkabileceğini açıkladı. Bu haber herkesin ilgisini çekti...

Dünya Sağlık Örgütü’nden şok açıklama! Deprem 23 milyon insanı etkileyecek!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketi dünyanın da gündeminde. Sarsıntının ardından dünyadaki onlarca ülkeden taziye mesajları ve yardım açıklamaları gelirken, Dünya Sağlık Örgütü de çok önemli bir açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

Gıda krizine bir darbe daha! La Nina yakıp yıkacak

Dünyadaki tarım üreticilerin hiç sevmediği Pasifik Okyanusu üzerinde oluşan hava sistemi La Nina, Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Meteoroloji Örgütü'ne göre bu yüzyılda ilk kez üç yıl üst üste görülecek. 

Dünya Meteoroloji Örgütü türkiye raporu Haberi

Dünya Meteoroloji Örgütü türkiye raporu


Dünya Meteoroloji Örgütü (DMÖ) küresel ısınmanın 2013'te de devam ettiğini ve Türkiye'nin geçen yıl ortalamanın yüzde 13 altında yağış aldığını bildirdi.


Küresel İklimin 2013 Durum Raporu'nu BM Cenevre Ofisi'nde açıklayan DMÖ Genel Sekreteri Michel Jarraud, küresel ısınmanın hız kesmediğini söyledi. Kuraklık, sıcak hava dalgaları, seller ve tropik kasırgaların 2013'te de yerkürenin bütün kesimlerini etkilemeye devam ettiğini bildiren Jarraud, dünya yüzeyindeki 14 en sıcak yılın 13'ünün 21. yüzyılda gerçekleştiğine dikkati çekti.


Rapora göre küresel ısınma, son 30 yıl dikkate alındığında, her geçen 10 yıl bir önceki döneme göre artış gösterdi.


-Sıcaklık 14.5 dereceye ulaştı-


2013 yılında yerküre ve deniz yüzeyi sıcaklığının 2001-2010 yılları ortalaması ile kıyaslandığında 0.03 derece artarak 14.5 dereceye ulaştığı kaydedildi. Küresel ısınmanın özellikle güney yarımkürede arttığına işaret edilen raporda, Avustralya'nın tarihinin...